Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ράβε – ξήλωνε

Τώρα που έχει περάσει μια μέρα, μπορώ να το δω λίγο πιο ψύχραιμα το πράγμα και να γράψω για όσα έγιναν στο σπίτι τις τελευταίες 24 ώρες.

Κάποια στιγμή προχτές είδε ο σοβατζής πως η κάσα για την πόρτα του wc ήταν λάθος. Η πόρτα δεν χωράει να ανοίγει προς τα μέσα (ολόκληρη ιστορία που δεν μπορώ να συζητήσω – θα μου ανέβει η πίεση ξανά) και θα ανοίγει προς τα έξω. Εμείς δεν ξέραμε πως οι κάσες μπαίνουν διαφορετικά ανάλογα με το που θα ανοίγει η πόρτα, δεν το είπαμε, δεν το είπε και κανείς άλλος και η κάσα μπήκε λάθος. Είπαμε λοιπόν στον πεθερό μου να την αλλάξει. Καθώς την έβλεπε και τη μετρούσε, κατάλαβε ο Κωνσταντίνος πως εδώ υπάρχει πολύ μεγαλύτερο λάθος…. Οι πόρτες είναι 2,15 όπως θα έπρεπε, αν ΔΕΝ κάναμε ενδοδαπέδια… Η ενδοδαπέδια θα φάει 10-12 πόντους, άρα οι πόρτες θα γίνουν λίγο παραπάνω από 2 μέτρα. Δηλαδή ο Κωνσταντίνος ίσα που θα χωράει να περάσει από κάτω…

Για να μην τα πολυλογώ, αφού το σκεφτήκαμε πάρα πολύ και πήραμε διάφορες γνώμες, αποφασίσαμε να γκρεμίσουμε τις πόρτες για να γίνουν κανονικό ύψος. Πάνω από την πόρτα όμως περνάνε οι ζώνες (τσιμέντο και σίδερα δηλαδή και όχι τούβλο) και πρέπει να κοπούν και αυτές. Ο σοβατζής δεν το αναλαμβάνει και πρέπει να έρθει ξανά ο τουβλάς. Έτσι έχουμε ξανά γκρέμισμα, χτίσιμο, σοβάτι. Έξτρα λεφτά και καθυστέρηση. Ά, και το παράθυρο της κουζίνας θα πρέπει να ανέβει κάνα τούβλο, γιατί τώρα θα είναι ίσα ίσα με τον πάγκο. Εκεί πρέπει να φύγει το μάρμαρο που είχαν βάλει ήδη και να χτιστεί. Λιγότερο το κακό.

Τι να το κάνω που ο υπεύθυνος μαύρισε όταν το έμαθε; Αυτός θα πληρώσει; Εμείς καθυστερούμε, έχουμε μερεμέτια, πληρώνουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.