Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πως τουμπάρω τον μπαμπά και κάνω αυτό που θέλω

Η Ιωάννα λέει:
“Μπαμπά, έχουμε καθόλου χρόνο αυτό το Σαββατοκύριακο; Θέλουμε να κάνουμε ένα πάρτυ για να γίνουν τα αγόρια και τα κορίτσια της τάξης μου φίλοι. Όλα τα κορίτσια θα ρωτήσουν τις μαμάδες τους να δουν ποιά μπορεί να γίνει σπίτι της. Μπορούμε να το κάνουμε εδώ;”

Η Ιωάννα εννοεί:
“Μπαμπά, το Σάββατο στις 7 η ώρα θα κάνω πάρτυ. Το έχω ήδη κανονίσει με τις φίλες μου, έχουμε φτιάξει και τις προσκλήσεις και γράφουμε πως θα γίνει στο σπίτι μας. Θα είναι για να γίνουν τα αγόρια και τα κορίτσια της τάξης φίλοι. Τα αγόρια δεν το ξέρουν βέβαια ακόμα, αλλά αν τους πούμε πως θα παίξουμε κυνηγητό θα έρθουν σίγουρα.”

Το τι εννοεί η Ιωάννα κάθε φορά που μας λέει κάτι, έχουμε μάθει να το καταλαβαίνουμε κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις (χρειάζεται και μπόλικη φαντασία βέβαια για να σκεφτείς τι μπορεί να έχει συμβεί στα αλήθεια). Αν γίνουν με το σωστό τρόπο -ακόμα- την καταφέρνουμε να πει την αλήθεια. Αν γίνουν με τον λάθος τρόπο…

Παράδειγμα σωστής ερώτησης:

“Ιωάννα τι ώρα έχετε κανονίσει να γίνει το πάρτυ; ”

Προσέξατε; δεν ρωτάμε αν έχουν κανονίσει ώρα ή μέρα. Αυτό το παίρνεις ως δεδομένο. Έτσι θεωρεί και αυτή πως συμφωνείς με το να γίνει το πάρτυ και στο ξεφουρνιζει.

Παράδειγμα λάθος ερώτησης:

“Μα καλά, εσύ δε μου είπες πως θα ρωτούσαν όλες οι φίλες σου τις μαμάδες τους;”

Εδώ η Ιωάννα απλώς γυρνάει την πλάτη και φεύγει με ελαφρά πηδηματάκια. Σιγά μην κάτσει να σου απαντήσει!

3 thoughts on “Πως τουμπάρω τον μπαμπά και κάνω αυτό που θέλω

  1. Θανάσης

    Χαχαχαχα φοβερο…. παει … την χανετε την μπαλα οπου να’ναι! Για πολιτικο την βλεπω την Ιωαννα σιγουρα, ή τελως παντων υψηλοβαθμο στελεχος σε εταιρια.
    😛

  2. Στέλλα Post author

    Αχ Θανάση, εγώ φοβάμαι μήπως την έχουμε ήδη χάσει 😛
    Σκέφτομαι πως για κάθε ένα πράγμα που καταλαβαίνουμε το τι υπάρχει από κάτω, μπορει να υπάρχουν πόσα άλλα που δεν τα πήραμε χαμπάρι! Και είναι μόλις 8 χρονών….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.