Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Κορώνη

Την Κυριακή πήγαμε μια μικρή εκδρομούλα στην Κορώνη. Απέχει περίπου μια ώρα από την Καλαμάτα και έχω να πω πως είναι απολύτως ιδανική για διακοπές!

Και το χωριό είναι όμορφο, έχει και κάστρο, αλλά έχει και απίστευτες παραλίες. Δεν ξέρω τι γίνεται μετά τις 15 Ιουλίου, αλλά εμείς που πήγαμε τώρα και ήταν και Κυριακή, δεν μπορώ να πω πως είχε ιδιαίτερα πολύ κόσμο. Προφανώς δεν έχει διαφημιστεί αρκετά, όπως πχ η Φοινικούντα.

Αυτή τη φορά πήγαμε στην παραλία Ζάγκα. Φανταστική σας λέω. Χιλιόμετρα αμμουδιάς, σχετικά ρηχή θάλασσα αλλά όχι τόσο που να είναι εκνευριστικό, με μερικές ομπρέλες για όσους θέλουν και κανό για να νοικιάσεις, αλλά το κυριότερο με ωραιότατα αρμυρίκια κάτω από την σκιά των οποίων μπορείς να περάσεις όλη τη μέρα. Ο ήλιος είναι σε τέτοια θέση που έχουν σκιά διαρκώς.

Πραγματικά δεν ήθελα να φύγω.

Αν πάτε, μην κάνετε το λάθος να φάτε στην ταβέρνα που έχει εκεί. Η εξυπηρέτηση είναι τραγική και τα φαγητά εντελώς αδιάφορα με εξαίρεση τις τηγανιτές πατάτες που είναι απλώς άθλιες. Μόνο οι ψητές σαρδελίτσες που έφαγα εγώ ήταν καλές. Θα πρέπει να πάρετε το αυτοκίνητό σας, αλλά έχει πολύ καλές ταβέρνες στο χωριό. Βέβαια το καλύτερο είναι να έχετε εφοδιαστεί με τοστάκια, ντοματούλες, φρούτα κλπ και να μην το κουνήσετε από εκεί όλη μέρα! Α, έμαθα πως μπορείς να βρεις και φτηνά δωμάτια…

dscf5723

άποψη της παραλίας

dscf5722

Εδώ είχαμε “κατασκηνώσει”

dscf5701

Ο Γιώργος, η Ιωάννα και η μικρή τους φίλη παίζουν στα ρηχά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.