Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Βαρκάδα στα κανάλια του Αμστελόδαμου

Πολλοί ξένοι μαζεμένοι για δουλειά μαζί, και κάποιος έριξε την ιδέα να νοικιάσουμε ένα μικρό σκάφος (με τον καπετάνιο του), για ένα απόγευμα και να κάνουμε μια βόλτα στα κανάλια του Άμστερνταμ.

Πήραμε και ένα βαρελάκι μπύρα, τέσσερα πέντε μπουκάλια κρασί, κάποιος είχε φέρει και ένα μπουκάλι βότκα από την Σλοβακία, περάσαμε τρείς ευχάριστες ώρες.

Ο koyan με βάρκα στο Άμστερνταμ

Κάποιες ομάδες έπαιζαν ποδόσφαιρο για το mundial και έτσι βλέπαμε κόσμο στα καφέ να είναι κολημένος στις γιγαντοοθόνες. Δεν έπαιζε η ολλανδία (είχε ήδη αποκλειστεί), αλλά παρόλα αυτά ακούσαμε φωνές κάμποσες φορές….

Κάποια στιγμή τους ξεσήκωσα και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε ανα δύο πάνω στο μπροστινό μέρος της βάρκας και να απλώνουμε τα χέρια φωνάζοντας “I am the king of the world”.

Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό 🙂

Καταλήξαμε  σε ένα Ιρλανδέζικο bar (όπου δυστυχώς δεν σερβίραν φαγητό πιά) και συνεχίσαμε με μπύρες (οι άλλοι δηλαδή, γιατί εγώ ούτε την πρώτη δεν κατάφερα να τελειώσω). Έφυγα πρώτος κατά τις μία, και από ότι έμαθα το επόμενο πρωί, οι τελευταίοι συνέχισαν μέχρι το πρωί.

Ένας δύο (μεταξύ των οποίων και ένας έλληνας), δεν ήρθαν καθόλου σήμερα. (και κανένας, μα κανένας δεν φώναζε στις σημερινές συναντήσεις).

Δωράκι: Σε καφετέρια, στο Αγγίστρι (νησάκι στον σαρωνικό για όσους δεν το ξέρουν), είχε στον τιμοκατάλογο μεταξύ των άλλων το εξής:

“Hangover Breakfast (coffee and 2 aspirins)                2,5 Euros”

4 thoughts on “Βαρκάδα στα κανάλια του Αμστελόδαμου

  1. stella

    Κρουαζιέρες, ποτά, ποδόσφαιρο, Τιτανικός, ξενύχτια…. Αχ αυτό το Αμστελόδαμο, σε χαλάει…
    ΥΓ. Το ξέρω πως δεν έχει καμία σημασία, αλλά είμαι ψυχαναγκαστική και δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Στον Πόρο ήταν η καφετέρια 🙂

  2. θοδωρής

    Είχα βρεθεί και Άμστερνταμ και Groningen πριν 10 χρόνια για ένα σεμινάριο. Είχα καταγοητευτεί από τον τρόπο ζωής τους και από την πολυχρωμία. Απόλαυσέ το όσο μπορείς. Και να είσαι σίγουρος για το συναίσθημα της απογοήτευσης που θα ακολουθήσει με την επιστροφή σου στην Ελλάδα…

  3. Koyan Post author

    Μπά, δεν απογοητεύομαι κάθε φορά που επιστρέφω Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο πιο συχνά είναι τα ταξίδια, τόσο πιο πολύ θέλω να μην ταξιδεύω.
    Άλλωστε είναι επιλογή μας που μείναμε Ελλάδα και δεν μετακομίζουμε στο Άμστερνταμ (όπου είναι η δουλειά μου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.