Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι ακούμε στα σχολεία…

Χτες έγινε η καθιερωμένη σχολική γιορτή.

Το έχω πει πολλές φορές, πάντα απορώ γιατί γιορτάζουμε την έναρξη ενός πολέμου. Και βέβαια πάντα μειδιάζω όταν βλέπω τις σχολικές γιορτές τον Οκτώβρη, όπου τραγουδάνε τα παιδιά ένα σωρό εμψυχωτικά τραγούδια (πήραμε το Αργυρόκαστρο και πάμε παραπέρα) και κάνουν σκετς με τους φαντάρους που είναι σούπερ γουάου γιατί μπορεί να μην είχαν καλά όπλα, αλλά είχαν καλή και γενναία καρδιά και νίκησαν τους Ιταλούς. Για τους Γερμανους τίποτα. Μόνο για τις νίκες. Η ήττα, η κατοχή, οι Γερμανοί, δεν συνέβησαν ποτέ. Πάντα δίνουν έμφαση στο πόσο γενναίοι είμαστε, πόσο αγαπάμε την πατρίδα μας, πως χωρίς δεύτερη σκέψη πήραμε τα όπλα να την υπερασπιστούμε, πως άντρες, γυναίκες και παιδιά πήραν μέρος όπως μπορούσε ο καθένας και τι σούπερ είναι οι Έλληνες που κανείς δεν τους βάζει κάτω και όλες οι ξένες δυνάμεις είχαν μείνει άφωνες με τη γενναιότητά μας…. Για τις δυσκολίες, τους θανάτους, την αγωνία, τις κακουχίες, την τρέλλα, τις γενοκτονίες… τίποτα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να βάλουν στο τέλος ένα σκετσάκι υπέρ της ειρήνης.

Το καλύτερο το άκουσα αυτή τη χρονιά. Οι Έλληνες δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ κατακτητικό πόλεμο. Το ξέρατε αυτό; ΠΟΤΕ όμως. Να δω τι άλλο θα ακούσω.

Πάντως έχω να πω πως μπορεί να μη μου αρέσει ο τρόπος που γίνονται οι γιορτές, αλλά μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια που λένε σε αυτές (φέτος είναι και τα δυο στη χορωδία). Πολύ catchy τραγούδια. Και βέβαια πάντα καμαρώνω τα πιτσιρίκια μου, κι ας λένε τέτοιες χαζομάρες πάνω στη σκηνή 🙂

3 thoughts on “Τι ακούμε στα σχολεία…

 1. Αταίριαστος

  Ναι ρε γαμώτο. Κι εγώ καταλαβαίνω πόσο κούφιες από νόημα είναι οι παρελάσεις αλλά στριμώχτηκα υπό βροχή σήμερα για να καμαρώσω το Αταιριαστόπουλο που ήταν παραστάτης… Ο χαζομπαμπαδισμός/χαζομαμαδισμός βλάπτει λιγάκι τη λογική.

 2. Sophia

  XAXA, πώς σε καταλαβαίνω, δεν έχεις ιδέα!! Θυμίσου να σου δώσω το αντιπολεμικό pps που είχα φτιάξει με το τραγούδι των Stavento (Πόσο ακόμα) για την προπέρσινη γιορτή μας!!! Μιλάμε, έσπασε κόκκαλα!!
  ;-D

 3. maya

  πες τα χρυσόστομη….
  το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενήλικες που είναι έτοιμοι να σε δείρουν αν τολμήσεις να υπονοήσεις ότι οι έλληνες έχουν κάνει επεκτατικό πόλεμο. ας μην αρχίσω…! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.