Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Game of Thrones

Το βιβλίο το διάβασα πριν 4 χρόνια περίπου. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς που έχει εκδοθεί το διάβασα το 2008… Και τότε έγραφα: “Ευτυχώς τον Νοέμβριο βγαίνει το πέμπτο βιβλίο, οπότε θα λυθούν οι απορίες μας.” Αυτός ο Νοέμβριος άργησε γύρω στα 3 χρόνια 🙂 Ακόμα δεν έχουμε δει το επόμενο βιβλίο.

Τώρα η HBO έκανε το πρώτο βιβλίο σειρά. Και χτες είδαμε το πρώτο επισόδειο. Ίσως είναι περιτό να πω πως μετά από τόσα χρόνια, έχοντας διαβάσει άπειρα βιβλία φάνταζι και με δεδομένο πως το Song of Ice and Fire είναι ένα τεράστιο έπος με χιλιάδες χαρακτήρες, οι οποίοι πεθαίνουν με το κιλό, τα έχω κάνει έναν αχταρμά στο μυαλό μου. Δε θυμόμουν καν τι γίνεται στο βιβλίο, τους χαρακτήρες.

Όμως βλέποντας το επισόδειο χτες, ήρθαν όλα ξανά στη μνήμη μου. Η σειρά έχει καταφέρει να πιάσει την ατμόσφαιρα, τους χαρακτήρες, τα πάντα. Οι ηθοποιοί ταιριάζουν γάντι στους ρόλους τους και οι αλλαγές που έχουν κάνει στην πλοκή είναι ελάχιστες. Έχει εξαιρετική φωτογραφία και μαγευτικά σκηνικά.

Με λίγα λόγια ενθουσιάστηκα.

Η σειρά έχει αρκετό γυμνό και βία, σε καμία περίπτωση δεν είναι για μικρούς θεατές. Αλλά από την άλλη, ούτε τα βιβλία είναι…

Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι όλα τα επισόδεια. Και ελπίζω, με την ευκαιρία της επιτυχίας της σειράς, ο κύριος Martin να τελειώνει με τα βιβλία κάποτε. Γιατί ξεκίνησε το 1991 τη σειρά με σκοπό να γράψει μια τριλογία, το πρώτο βιβλίο εκδόθηκε το 1996 και πλέον μιλάει για -τουλάχιστον- 7 βιβλία. 20 χρόνια κύριε Μάρτιν είναι πολλά….

Το μόνο που έχω να πω είναι πως ενώ  έβλεπα τη σειρά, ένα πράγμα μου ερχόταν στο μυαλό. Αυτός θα πεθάνει, αυτός θα πεθάνει, κι αυτός θα πεθάνει. Αφού τους ξεκάνει όλους, εγώ φταίω;;;

2 thoughts on “Game of Thrones

  1. Pingback: A dance with dragons | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.