Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

SolarChill. Ένα ψυγείο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Δανίας, η Greenpeace , η  Path , η Proklima , η Unep , η Unicef και o Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας με χρηματοδότηση και συντονισμό από την Greenpeace σε μία προσπάθεια 6 ετών κατασκεύασαν το SolarChill.

Το Solarchill είναι ένα ψυγείο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Είναι τελείως αυτόνομο, και κύριος σκοπός του είναι η μεταφορά ευαίσθητων εμβολίων σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια.

Δευτερεύον σκοπός είναι η συντήρηση των φαγητών, αλλά αυτό θα χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερους πόρους (για παραγωγή ικανής ποσότητας ψυγείων). Αυτό αποτελεί και τη μεγαλύτερη επόμενη πρόκληση: η μείωση του κόστους ώστε να μπορούν να παραχθούν μεγάλες ποσότητες φτηνά.

Η λειτουργία του ψυγείου βασίζεται στην τεχνολογία Greenfreeze και αυτή ανεπτυγμένη από επιστήμονες που δουλεύαν για λογαριασμό της Greenpeace.
Η ερευνητική προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Αυτός, και πολλοί άλλοι σαν κι’ αυτόν είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εργάζομαι για την Greenpeace με μισθό μικρότερο από αυτόν που θα μου έδινε η αγορά. Και που παρ’ όλες τις πίκρες και την κούραση που μπορεί να μου δίνει η δουλειά μου κατά καιρούς, μπορώ να λέω ότι είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.