Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Κριτική βιβλίου

Μια ιδέα που είχαμε εδώ και πολύ καιρό.

Ο Κωνσταντίνος είχε πει πως θα μου φτιάξει το απαραίτητο πρόγραμμα για να φτιάξω ένα site το οποίο θα ασχολείται με κριτικές. Τι να πρωτοκάνει όμως και αυτός, δεν προλάβαινε με τίποτα. Έτσι το όλο πράγμα είχε παραμείνει στο ράφι μέχρι να βρούμε χρόνο.

Ψάχνοντας κάτι άλλο έπεσα όμως σε κάποιον που είχε φτιάξει ένα παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό που ήθελα. Η αλήθεια είναι πως κάνει ακριβώς αυτό που θέλω. Έτσι τις τελευταίες μέρες (έχοντας παραμελήσει άλλα πράγματα) ετοιμάζω το καινουριο μου αυτό προτζεκτάκι.

Για αρχή θα ασχολείται μόνο με κριτικές βιβλίων. Σε λίγο καιρό θα του βάλω και κριτικές ταινιών και σειρών και βλέπουμε. Ακόμα δεν είναι εντελώς έτοιμο (δεν έχω αποφασίσει ας πούμε τι θα εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα), αλλά έχω αρχίσει και το ανακοινώνω πλέον. Άλλωστε χρειάζομαι κριτικές για να μπορέσω να δουλέψω και το site καλύτερα.

Εάν λοιπόν σας αρέσουν τα βιβλία, διαβάζετε και θέλετε να κάνετε την κριτική σας σε αυτό που διαβάσατε, αν θέλετε να ψάξετε να βρείτε ποιό θα είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε ή να πάρετε καμιά ιδέα, εάν θέλετε να δείτε ποιά είναι τα καλύτερα βιβλία της επιστημονικής φαντασίας π.χ., τότε πηγαίντε www.kritikes.gr

Σας περιμένω, όχι μόνο για να κάνετε την κριτική σας στα βιβλία, αλλά και στο ίδιο το site. Περιμένω να μου πείτε αν θέλει άλλες κατηγορίες, αν πρέπει να βάλουμε κι άλλες λεπτομέρειες για το κάθε βιβλίο ή άλλες παρατηρήσεις που έχετε να κάνετε (και αν κάποιος γουστάρει να φτιάξει και ένα logo, ευπρόσδεκτο – με το φτυάρι όμως!).

6 thoughts on “Κριτική βιβλίου

 1. Sophia

  Ά-ψο-γο!!!! Γράφτηκα ήδη, κρίμα που δεν το είχες από το καλοκαίρι, θα σας είχα γεμίσει μερικές σελίδες, τώρα πάει με πιο αργό ρυθμό η μηχανή!!! Φτυάρι μας δίνετε εσείς ή πρέπει να φέρουμε το δικό μας (heh, έχω ένα πολύ καλό άμα λάχει!)? Ερώτηση: το Φάντασυ πως και δεν το αποδίδεται Φαντασία? Ξέρω πως υστερεί κάπως ο όρος στα ελληνικά ίσως είναι πιο δόκιμη η αγγλική εκδοχή (Fantasy). Πάντως, μπράβο, δεν σας προλαβαίνουμε!!! Την μια να γράψουμε συνταγή, την άλλη βιβλιοκριτική, την παράλλη να joomlaρουμε!! ;-D

 2. Στέλλα Post author

  Όσον αφορά το φτυάρι, το παρέχουμε εμείς μην ανησυχείς! (δες το λογότυπο)
  Το Φάνταζυ πράγματι δεν με ευχαριστεί ούτε εμένα. Ίσως βάλω φαντασίας, γιατί ούτε αγγλικούς όρους θέλω να βάλω. Αλλά ούτε το Φαντασίας μου αρέσει πολύ γιατί μου φαίνεται κάπως υποτιμητικό. Θα το σκεφτώ.
  Περιμένω τις κριτικές, ακόμα και σε βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει.

 3. Sophia

  Χμ… έχεις δίκιο.. Αν έβαζες φανταστική λογοτεχνία ή ακόμα καλύτερα Λογοτεχνία του Φανταστικού (χωράει τόσο μεγάλο τίτλο?) όπως είναι ο επίσημος όρος? Αυτόν είχαμε και στη σχολή μου (Αγγλική Λογοτεχνία Α.Π.Θ.) ως μάθημα όσον αφορά το είδος.

 4. Koyan

  Niki, παρακολουθώ το blog σου με τα βιβλία αρκετά συχνά 🙂

 5. Amarantos

  Το e-vivlia έχει μεταφερθεί στην πλατφόρμα του blogger.

  Η νέα διεύθυνση είναι e-vivlia.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.