Μιλώντας με τους γειτόνους εκεί που μέναμε, μας πρότειναν να πάρουμε τη βάρκα και να πάμε απέναντι που έχει μια παραλία για μπάνιο και μια καλή ταβερνούλα για φαγητό. Οπότε θεωρήσαμε πως ήταν μια ωραία ευκαιρία για εκδρομή, μπάνιο και φαγητό.
Πήραμε πράγματι τη βάρκα μας και πήγαμε απέναντι. Η διαδρομή ήταν πολύ μικρή και μέσα σε 10 λεπτά είχαμε φτάσει. Εκεί που μας είχαν πει είδαμε έναν ωραίο κολπίσκο που κάναν μπάνιο κάμποσοι άνθρωποι και μια ταβερνούλα στο τέρμα του δρόμου. Αφήνοντας εκεί τη βάρκα ο Κωνσταντίνος πάτησε έναν αχινό και οι άνθρωποι στην ταβέρνα ήταν πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν όσο μπορούσαν. Μας έδωσαν βελόνα και τσιμπιδάκι και λαδάκι, μας είπαν που να πάμε να κολυμπήσουμε ώστε να μην πατήσουμε άλλους αχινούς και γενικώς όποια πληροφορία τους ζητήσαμε. Ήταν η πρώτη καλή εντύπωση.
Σαν μέρος για μπάνιο στην αρχή δε μας φάνηκε πολύ καλό. Είχε κυρίως βραχάκια και στη λίγη άμμο που είχε, είχες μεγάλο κίνδυνο να πατήσεις αχινούς. Είχε όμως ωραιότατα παγκάκια και τραπεζάκια ξύλινα για πικ νικ, πολλά δέντρα, μύριζε πεύκο και είχε φοβερή σκιά. Αφού το σκεφτήκαμε λιγάκι, στο τέλος αποφασίσαμε να μείνουμε (ευτυχώς).
Κάναμε το μπάνιο μας, αράξαμε στη σκιά, φάγαμε τα φρούτα μας στα τραπεζάκια και όταν ήρθε η ώρα για κανονικό φαγητό, ήρθαν και μας βρήκαν εκεί οι philoi οικογενειακώς.
Στην ταβέρνα έχει μόνο φρέσκο ψάρι. Τίποτα άλλο. Άντε και κάτι σαλατούλες 🙂 Πήγαμε λοιπόν μέσα για να διαλέξουμε ψάρια. Μαζί μας ήρθε και η Ιωάννα. Ανάμεσα στα ψάρια είχε και ένα λεκανάκι γεμάτο κάτι όστρακα που μας είπαν πως λέγονται πετροσωλήνες. Μας έδειξαν μάλιστα και που ακριβώς τους βρίσκουμε. Τους κάνουν αχνιστούς με κρασάκι. Η Ιωάννα ενθουσιάστηκε και ήθελε οπωσδήποτε να δοκιμάσει έναν. Της είπαμε πως δεν μπορούσαμε να παραγγείλουμε έναν μόνο για να δοκιμάσει. Ο κύριος που μας άκουγε λοιπόν μας είπε πως έχει έρθει μια άλλη παρέα που θα φάει πετροσωλήνες και θα βάλει και έναν στην άκρη να τον φέρει στην Ιωάννα να τον δοκιμάσει. Δεύτερη καλή εντύπωση.
Διαλέξαμε μια στείρα για ψητή και μερικά φρέσκα καλαμαράκια.
Τα καλαμαράκια παρότι φρέσκα, ήταν πιο μαλακά και από κατεψυγμένα. Και φυσικά πεντανόστιμα. Τα τσακίσαμε όλα χωρίς πολλά πολλά! Μα και η στείρα ήταν το κάτι άλλο. Δεν έχω δοκιμάσει ξανά και μου άρεσε πάρα πολύ. Το κρέας της ήταν λες και έτρωγες σουβλάκι. Τέλεια. Και βέβαια οι πατατούλες του δεν ήταν προτηγανισμένες. Τρίτη καλή εντύπωση 🙂
Και ενώ τρώγαμε αυτά που είχαμε παραγγείλει, να σου που ήρθε και ένα πιάτο, κατευθείαν μπροστά στην Ιωάννα, με λίγα ζυμαρικά και 2 πετροσωλήνες. Τους πετροσωλήνες δεν πρόλαβα να τους δοκιμάσω, τους τσάκισε η Ιωάννα μέσα σε δευτερόλεπτα (μέχρι να το σκεφτώ εγώ και να αποφασίσω να τους βάλω στο στόμα μου, εξαφανίστηκαν!) Δοκιμάσαμε (οι υπόλοιποι) μόνο από τα ζυμαρικά. Μπορώ να πω πως τόσο ωραία ζυμαρικά, τόσο καλομαγειρεμένα, δεν έχω φάει σε κανένα εστιατόριο στην Ελλάδα, ούτε καν σε αυτά που θέλουν να λέγονται “ιταλικά”. Όσο έπρεπε βρασμένα, με τη σωστή ποσότητα σκόρδου, κρασιού κλπ Όνειρο. (η τέταρτη καλή εντύπωση) Εμείς φάγαμε από μια πιρουνιά και τα υπόλοιπα η Ιωάννα φυσικά! Αφού έγλειψε το πιάτο μετά μας παρακάλαγε να έρθουμε ξανά στη συγκεκριμένη ταβέρνα και να παραγγείλει μόνο τέτοιο φαγητό να φάει.
Γενικώς ο,τι φάγαμε ήταν τέλειο και έφαγε ακόμα και ο Γιώργος που είναι πολύ δύσκολος στο ψάρι. Και ζήταγε να ξαναπάμε!
Είναι μεν ακριβή ταβέρνα, αλλά μιλάμε για φρέσκο ψάρι, οπότε σίγουρα η τιμή είναι τσιμπιμένη. Ανάλογα με το τι θα φας και τι θα πιεις, γύρω στα 25-30 ευρώ το άτομο πιστεύω. Και πραγματικά αξίζει τα λεφτά της, γιατί ευχαριστιέσαι φαγητό. Μόνο που πάρτε ένα τηλεφωνάκι πριν πάτε, για να είστε σίγουροι πως θα βρείτε τραπέζι, ειδικά αν είναι σαββατοκύριακο.
Πληροφορίες:
Ψαροταβέρνα Ο Κάβος
Κάβος Ισθμίας
2741037906
Εμείς ξαναπήγαμε μετά από αυτό, με μια παρέα άλλων 6 ατόμων και μείναμε εξίσου ευχαριστημένοι. Αυτή τη φορά παραγγείλαμε μεγάλη μερίδα πετροσωλήνες και με μακαρόνια και σκέτους, για να τους ευχαριστηθούμε όλοι. Και δοκίμασα. Και μου άρεσαν!
Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα μια συνταγή που πρέπει να πλησιάζει σε αυτό που φάγαμε, αν και δεν έχει κρασάκι. Μακαρόνια με πετροσωλήνες από τον Ηλία Μαμαλάκη. Τη συνταγή τη βρήκαμε. Τους πετροσωλήνες τώρα να δούμε που θα βρούμε!
Μιαμ μιαμ μιαμ..
Πάντως, η καλή εξυπηρέτηση και η φιλική αντιμετώπιση είναι το παν.. Για να μην μιλήσω για το να είσαι σωστός επαγγελματίας και να προσφέρεις καλή ποιότητα των πραγμάτων που διαθέτεις….
Σε συνέχεια της σχετικής εμπειρίας, διάβασα το παρακάτω , το οποίο με προβλημάτισε πολύ: “To ψαρεμα του πετροσωληνα απαγορευεται, επειδη ζουν ΜΕΣΑ στα βραχια και πρεπει να καταστραφει ο βραχος για να βγουν τα οστρακα.” Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά λέω να τους αποφύγω στο μέλλον.