Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

The Void Trilogy

Τριλογία science fiction του Peter F. Hamilton.

Έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία από το συγκεκριμένο συγγραφέα και όλα μου άρεσαν. Γράφει hardcore space operas και ήταν η αλλαγή που ήθελα μετά την εννιαλογία του φάνταζι που είχα διαβάσει.

Τα βιβλία αυτά είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια του Commonwealth Saga, το οποίο είχαμε διαβάσει το 2006.  Στο ίδιο σύμπαν, με αρκετούς ίδιους χαρακτήρες, απλώς 1200 χρόνια μετά!

Η μεγάλη διαφορά στα βιβλία αυτά είναι πως ανάμεσα στο scifi έχει κι έναν κόσμο με στοιχεία φάνταζι. Όλα φυσικά έχουν την εξήγησή τους, αλλά είναι διαφορετικό και ωραίο εκεί που διαβάζεις για biononics και rejuvenations και διαστημόπλοια και εξωγήινους, να διαβάζεις για ένα κόσμο χωρίς τεχνολογία, με διαφορετικές δυνάμεις. Να μην πω παραπάνω γιατί θα είναι πολύ spoiler…

Ειδικά ένα συγκεκριμένο θέμα στον κόσμο αυτό μας έκανε να έχουμε ολόκληρη συζήτηση με τον Κωνσταντίνο. Ίσως το συζητήσουμε κι εδώ κάποια στιγμή.

Στο πρώτο βιβλίο δυσκολεύτηκα λιγάκι μέχρι να μπω ξανά στην λογική του scifi (είπαμε μου έκανε μεγάλη ζημιά η εννιαλογία, ακόμα αυτή σκεφτόμουν). Το δεύτερο το ρούφηξα γιατί είχα μπει πλέον στον κόσμο αυτό και με είχε τραβήξει πολύ. Το τρίτο στην αρχή με κούρασε. Θεώρησα πως το παρατράβηξε λιγάκι και διάβαζα για να δω τι θα γίνει στο τέλος. Όμως το τέλος ήρθε και τα έδεσε όλα. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ ωραία βιβλία, ίσως με μια υπερβολή στο μέγεθος. Αυτός ο τύπος είναι πολύ large γενικώς και τα βιβλία του είναι μεγαλύτερα από εγκυκλοπαίδειες… Με αυτά και αυτά, μου πήρε μήνες να τα διαβάσω τα βιβλία.

(αυτό το ποστ ήθελα να το κάνω λίγο πριν φύγουμε για διακοπές αλλά δεν πρόλαβα. Την τριλογία την τελείωσα αμέσως πριν φύγουμε και ο Κωνσταντίνος τελείωσε το βιβλίο που διάβαζε εκείνος, οπότε στις διακοπές μας ξεκινήσαμε μαζί να διαβάζουμε το A dance with dragons που το περιμέναμε κάτι χρόνια τώρα)

7 thoughts on “The Void Trilogy

 1. Sophia

  A, ωραία, εγώ είμαι στις τελευταίες 300 σελιδούλες του A Dance with Dragons, προφταίνετε να με φτάσετε μέχρι μεθαύριο, για να στηθούμε παρέα στην παραλία με τα ωραία μας βιβλία (χοχοχοχο, να βγάλουμε αναμνηστική φωτό!!)
  ;-Ρ

 2. Στέλλα Post author

  Δύσκολο να σε φτάσουμε, γιατί με τις εκδρομές και τα φαγοπότια και τα μπάνια, έχουμε φτάσει περίπου στη μέση του βιβλίου (είναι και τεράστιο βρε παιδί μου! ) Φώτο μπορούμε να βγάλουμε φυσικά έτσι κι αλλιώς!

 3. Maria

  Kι εγώ στις διακοπές το A dance with dragons διάβαζα! τι βιβλιό; Με κίνδυνο της σωματικής σου ακεραιότητας το διαβάζεις!!! τεράστιο!
  Πως σας φάνηκε;

  Να ‘σαι καλά για την πρόταση, δεν είχα κάτι άλλο να διαβάσω και θα γουστάρω λίγο sci fi τώρα. Πρέπει να διαβάσω και τα προηγούμενα ή και η τριλογία μόνη της αρκεί;

 4. Στέλλα Post author

  Χα να ένας καλός λόγος για να έχεις e-reader! Τέρμα τα τεράστια βιβλία που σε απειλούν με τενοντίτιδα 😛 Αν διαβάζεις πολύ (και μάλιστα αγγλικά βιβλία) σου προτείνω την αγορά ενός e-reader χωρίς καμία επιφύλαξη.
  Όσον αφορά την τριλογία, νομίζω είναι καλύτερα να έχεις διαβάσει πρώτα τα προηγούμενα δυο. Στέκει και μόνη της, αλλά θα χάσεις κάποια πράγματα (καλά μη νομίζεις πως θυμόμουν πάρα πολλά μετά από 5 χρόνια που τα είχα διαβάσει κι εγώ…) Και προετοιμάσου βεβαίως για βιβλία τεραστίων διαστάσεων επίσης….

 5. Maestria

  Eίχα κάνει κόμεντ εδώ ή τα ‘χω μπερδέψει; Σβήστηκε για κάποιο λόγο;!

  Σχολίαζα τ’ ότι είχα διαβάσει το A dance with Dragons (με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας) και ήθελα να σε ρωτήσω αν πρέπει να διαβάσω και τα προηγούμενα ή στέκει και η συγκεκριμένη τριλογία από μόνη της.

  Ευχαριστώ!

 6. Maestria

  Α, καλά, ΜΟΛΙΣ δημοσιεύτηκε το παραπονιάρικο ποστ μου, ΤΟΤΕ εμφανίστηκε το παλιότερό μου ΚΑΙ η απάντησή σου! Με συγχωρείς, φταίει το ασύρματο!!!!

  Κι αυτά τούβλα δηλαδή;;;;

  Και πως είπαμε λέγονται τα προηγούνα βιβλία Στέλλα;

 7. Στέλλα Post author

  Αχ αυτές οι συνδέσεις πολλές φορές μας κάνουν κόλπα!
  Λοιπόν τα δύο προηγούμενα βιβλία είναι το Pandora’s Star και το Judas Unchained, μαζί γνωστά ως Commonwealth Saga. Αν πατήσεις πάνω στον σύνδεσμο μέσα στο ποστ θα δεις τι είχα γράψει τότε για αυτά καθώς και τι γράφει η wikipedia. Τούβλα πάντως… Και τα πέντε. Σπίτι ολόκληρο θα φτιάξουμε με τα τούβλα που έχουμε διαβάσει στο τέλος 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.