Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι κάναμε γενικώς στις διακοπές

Δυο εβδομάδες ήταν οι διακοπές και αράξαμε αρκετά, όμως κάναμε και πολλά πράγματα.

Κατ’ αρχάς (και το πιο σημαντικό) γνωρίσαμε από κοντά την καινούρια ανηψιά 🙂 Είναι μικροσκοπικούλα και γλυκύτατη. Όταν την είδαμε ήταν και πολύ ήσυχη ακόμα. Τώρα έχει αγριέψει, γιατί έχουν πιάσει οι κολικοί και οι γονείς της περνάνε αγρύπνιες και ταλαιπωρία. Είναι στη φάση του “κοιμόμαστε όρθιοι και καταρρέουμε από στιγμή σε στιγμή”. Τα παιδιά την πήραν αγκαλιά και τη χαζέψανε. Δυστυχώς για μένα ήταν πολύ καλή και ήσυχη και έτσι δεν τους έφυγε η κάψα για αδερφάκι/α που έχουν και μου ζητάνε διαρκώς!

Πήγαμε εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μας άρεσε που είδαμε και λίγο βουνό μετά από τόση θάλασσα. Ήμασταν μαζί με τους philous, κάναμε βόλτες, είδαμε πως είναι οι καρυδιές (μη γελάτε, δεν είχα ξαναδεί καρύδια στο δέντρο, στην αρχή νόμιζα πως ήταν μήλα….),  φάγαμε, ξανακάναμε βόλτες, ξαναφάγαμε, χαζέψαμε τα πιτσιρίκια που παίζαν (τα δικά μας αλλά και τα ξένα που κάνανε κάτι ταρζανιές στην πλατεία). Τέλεια δηλαδή.

η καρυδιά με τα καρύδια

Πήγαμε επίσης για μια χρονιά ακόμα στις νεροτσουλήθρες στην Κόρινθο. Όπως πάντα περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Κάτσαμε όλη τη μέρα εκεί. Ήμασταν και τυχεροί γιατί εκείνη τη μέρα είχε καύσωνα, οπότε εμείς τον περάσαμε μέσα στο νερό! Για κάμποση ώρα ήταν εκεί και οι philoi, όμως τα πιτσιρικάκια είναι μικρά ακόμα, οπότε την έκαναν όταν έφτασε η κούραση να γίνει μεγαλύτερη από τη διασκέδαση.

Η μαύρη νεροτσουλήθρα που μπαίνεις με το σωσίβιο είναι η αγαπημένη μας. Πόσο μάλλον που φέτος βάλανε και τριπλό σωσίβιο και μπαίνουμε τρεις τρεις μαζί!!!

Εκτός από τον philo που συναντήσαμε πολλές φορές, είδαμε και άλλους φίλους. Είδαμε τον Αλέξανδρο με την Μαριάννα που είχαμε χρόνια να συναντήσουμε και με μαγικό τρόπο έγιναν αυτόματα κολλητοί φίλοι του Γιώργου (δεν χρειάστηκε και πολύ. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να εμφανιστεί ο Αλέξανδρος με μια μπλούζα Star Wars). Είδαμε και τον Θανάση για μια επίσκεψη-σφηνάκι και περάσαμε ένα απόγευμα λύνοντας προβλήματα λογικής. Αυτά τα προβλήματα λογικής μας έχουν κάψει φέτος! Θα ψάξουμε να βρούμε κι άλλα ώστε να περάσουμε τις επόμενες διακοπές και μέρες με τον Θανάση, πολύ δημιουργικά και ευχάριστα (λέμε τώρα, γιατί όταν σκέφτεσαι ώρες ένα πρόβλημα και σκας, είναι λίγο κουλό να λες πως περνάς ευχάριστα την ώρα σου).

Και βέβαια περάσαμε πολλές μέρες χωρίς να κάνουμε τίποτα άλλο παρά μπάνιο στη θάλασσα, βουτιές από το μώλο, εξερευνώντας για κοχύλια, παίζοντας τάβλι, διαβάζοντας τα βιβλία μας και τρώγωντας και πίνοντας με τους υπόλοιπους ενοίκους. Και βέβαια παίζαμε με την καινούρια μας υποβρύχια μηχανή. Φτηνούλα, αλλά τη δουλειά της την κάνει και με το παραπάνω!


εγώ και ο Κωνσταντίνος

ο καλός μου βουτάει για κοχύλια

το εξωτικό Σουσάκι


τα παιδιά μου

και ένα ρεμέτζο. Παίζαμε λέμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.