Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η μάντρα προχωράει

Τουλάχιστον κάτι προχωράει στο σπίτι.

Ο μπογιατζής φυσικά έφυγε και να δούμε πότε θα ξανάρθει ο άνθρωπος και τα τζάμια δεν έχουν μπει ακόμα.

Τουλάχιστον όμως σκάψανε και βάλανε τη δεξαμενή του γκαζιού, βάλανε και τους σωλήνες για ύδρευση και αποχέτευση και προχωράει και η μάντρα σιγά σιγά. Κάτι είναι και αυτό.

Πάντως αν πρόκειται να φτιάξετε σοφίτα και θέλετε καταπακτή με σκάλα που να ανεβαίνει εκεί, να ξέρετε πως η καταπακτή πρέπει να έχει συγκεκριμένο μέγεθος, 70Χ100. Δεν βγαίνει σε άλλες διαστάσεις. Εμείς βέβαια δεν το ξεραμε και προφανώς ούτε ο μπετατζής που έκανε την τρύπα. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να τη φέρουμε σε αυτό το μέγεθος… 100_3096.jpg

7 thoughts on “Η μάντρα προχωράει

 1. Sophia

  ΄Αντε με το καλό να τελειώσετε!!!! Θα βάλετε από εκείνες τις καταπακτές που τραβάς τη σκάλα και κατεβαίνει (way cool!) ή μόνιμη? Η τρύπα σας είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη? Αν είναι μεγαλύτερη, κάντε μια κάσα γύρω γύρω στις διαστάσεις που θέλετε. Απίστευτο όμως μου φαίνεται που δεν μπορείτε να κάνετε τις διαστάσεις που θέλετε στη σκάλα. Είναι σιδερένια ή ξύλινη?

 2. Στέλλα Post author

  Θα βάλουμε από αυτές τις καταπακτές. Δεν υπάρχει χώρος για μόνιμη σκάλα.
  Η τρύπα είναι και μικρότερη και μεγαλύτερη. Δηλαδή είναι 78Χ98. Πρέπει να σπάσουμε από τη μια μεριά και να βάλουμε ένα ξύλο/γυψοσανίδα από την αλλη και να είμαστε σίγουροι πως είναι απόλυτα γωνιασμένη.
  Και μενα μου φαίνεται απίστευτο που δεν βγαίνει σε ό,τι μέγεθος θες, αλλά ρωτήσαμε σε 3 μαγαζιά, Αθήνα και εδώ και όλοι μας είπαν το ίδιο πράγμα.
  Η σκάλα είναι σιδερένια. Το μήκος γίνεται ό,τι μέγεθος θες, ευτυχώς.

 3. Koyan

  Μετά από έρευνα σήμερα το πρωί, έμαθα ότι το μήκος δεν είναι όσο θές, αλλά το μέγιστο είναι 3 μέτρα. Ευτυχώς εμάς το ταβάνι είναι 295 και έτσι καλύπτόμαστε από το μεγαλύτερο…

 4. Sophia

  Ευτυχώς, δεν έχετε πολύ να σπάσετε ούτε και να προσθέσετε!!! Θα σας γίνει βέβαια το σπίτι κόλαση αν το σπάσετε με κομπρεσέρ, (δεν είναι τίποτε, εμάς μας πήρε 50 ευρώ την ώρα και τα αυτιά για ένα παράθυρο που μεγαλώσαμε σε μονομπλοκ, αλλά χαλάλι του, μιλάμε για _την_ ανθυγιεινή και δύσκολη δουλειά) εκτός αν παίζει και βαριοπούλα ένεκα του ότι είναι άκρη (να σας στείλω ένα troll, τώρα διαβάζω το Thud του Terry Pratchett!!!!) Πωπω, καλά που δεν είναι πιο ψηλοτάβανο το σπίτι σας, αλλιώς μάλλον θα έπρεπε να κάνετε την λύση ανεμόσκαλα-Ταρζάν!! Πάντως είναι φανταστικές αυτές οι καταπακτές με τις σκάλες!! Θα την τραβάτε με σκοινί, ή υπάρχουν και πιο glamorous τρόποι (κάνας διακόπτης δηλαδή..)?

 5. Costas

  Αγαπητέ Koyan,

  συγγνώμη αν ενοχλώ. Επειδή κτίζω κι εγώ σπίτι και θέλουμε να τοποθετήσουμε μια σκάλα με καταπακτή που οδηγεί σε πατάρι, θα ήθελα τη βοήθειά σου. Έχω ψάξει όλο το Internet και δεν έχω βρει τίποτα. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες να μου πεις από που προμηθεύτηκες την κατασκευή αυτή και αν έχεις σχετικές διευθύνσεις και τηλέφωνα.

  Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων,

  Κώστας.

 6. Στέλλα Post author

  Κώστα σου έστειλα μαιλ με τα στοιχεία. Αν χρειαστείς άλλη βοήθεια, εδώ είμαστε.

 7. Diogenis

  Επειδή είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση με τον Κώστα (με την διαφορά πως η καταπακτή θα οδηγεί σε δώμα), μήπως θα μπορούσατε να στείλετε και σε μένα κάποια στοιχεία κατασκευαστών;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.