Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Feet of Clay

Βιβλίο του Terry Pratchett στη σειρά του Discworld.

Μια στο τόσο, ανάμεσα σε άλλα διαβάσματα και κυρίως μετά από κάτι μεγάλο και βαρύ, διαβάζω έναν Πράτσετ να έρθω στα ίσα μου! Είναι πολυαγαπημένος συγγραφέας και πάντα γελάω όταν τον διαβάζω. Και έχει πολύ πλάκα γιατί διαβάζω σε διάφορα μέρη και ο κόσμος με βλέπει να γελάω μόνη μου…

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της σειράς νομίζω. Είναι αστυνομικό και έχει να κάνει με λύση μυστηρίων, φόνων και δηλητηριασμών. Κοροϊδεύει την Άγκαθα Κρίστι, τον Σέρλοκ Χολμς, όλες τις αστυνομικές ταινίες κλπ κλπ (αν το διαβάσετε και θέλετε να δείτε όλες τις αναφορές, βρήκα μια ωραία λίστα)

Pratchett = εγγύηση πάντα.

 

4 thoughts on “Feet of Clay

 1. Sophia

  Lol, ο Τerry είναι εγγύηση… Αυτό με το να γελάς σε δημόσιο χώρο διαβάζοντας τα βιβλία του είναι επιδημία τελικά…

 2. Ναυσικά

  Μου αρέσουν τα αστυνομικά βιβλία και μου αρέσουν ακόμα περισσότερο τα αστεία βιβλία! Θα φροντίσω να εντοπίσω και να διαβάσω κανένα βιβλίο του. Είναι όλη η σειρά τέτοια βιβλία; Πάω να ψάξω!

 3. Στέλλα Post author

  Θεια Σοφία πράγματι, είναι βαθιά φιλοσοφικό. Πραγματικά θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα βιβλία του, γιατί εκτός από το μυστήριο, εκτός από το γέλιο, εκτός από τις άπειρες αναφορές, έχει και τροφή για σκέψη αν θέλεις.

  Ναυσικά μου δεν είναι όλη η σειρά αστυνομική. Στον κόσμο του Discworld λαμβάνουν χώρα κοντά στα 40 βιβλία… Το συγκεκριμένο είναι το τρίτο βιβλίο που αφορά τους αστυνομικούς (The City Watch). Στα ελληνικά δεν έχουν κυκλοφορήσει όλα τα βιβλία (απ’ όσο γνωρίζω δηλαδή). Αν θέλεις θα σου πω περισσότερες λεπτομέρειες μέσω skype (ή whatever 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.