Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι θα φάμε σήμερα;

Αυτό το “τι θα φάμε σήμερα” είναι πολύ σπαστικό πράγμα! Όλο τα ίδια και τα ίδια, βαριέσαι κάποια στιγμή. Άσε που δε βοηθάνε και οι άλλοι δηλαδή όταν τους ρωτάς. Ο Κωνσταντίνος θα πει πάντα “μακαρόνια”. Τα παιδιά θα πουν πάντα “κοτόσουπα”. Τέλος.

Προφανώς όμως δεν είναι μόνο δικό μας πρόβλημα αυτό. Έτσι έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για μια εφαρμογή που θα έλυνε το πρόβλημα μια και καλή! Μια εφαρμογή που να σε ρωτάει μερικές ερωτήσεις και, ανάλογα με τις απαντήσεις σου, να σου δύνει προτάσεις για το τι θα φας σήμερα.

Το δουλέψαμε πάρα πολύ, το σκεφτήκαμε, το ξανασκεφτήκαμε, κάναμε συσκέψεις με τη Γιωργία και τη Ναυσικά και μετά ζητήσαμε και τη βοήθεια μερικών beta testers. Μας πήρε σχεδόν ένα μήνα, αλλά η εφαρμογή είναι πλέον έτοιμη!

Ξεκινάει με μερικές βασικές ερωτήσεις (πχ αν έχεις όρεξη για κρέας ή για ψάρι κλπ) και μετά, ανάλογα με το κέφι και τα υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου, σου δίνει προτάσεις που ταιριάζουν απόλυτα στα κριτήριά σου.

Δουλέψαμε πολύ αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Και η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν ακούω όποιον το δοκιμάζει να ενθουσιάζεται όσο και εμείς και να λέει πως θα του λύσει τα χέρια, πως είναι το πιο χρηστικό πράγμα που έχει δει και άλλα τέτοια (που βοηθάνε πολύ στη μετριοφροσύνη μας).

Δείτε κι εσείς την εφαρμογή “τι θα φάμε σήμερα” και ελπίζω να σας φανεί εξίσου χρήσιμη!

7 thoughts on “Τι θα φάμε σήμερα;

 1. Tess

  Πολύ καλή η εφαρμογή, εύγε! Το μόνο πράγμα που λιγάκι με ξένισε ήταν ό,τι αφορά το χρόνο. Ανάμεσα στη μισή ώρα και τον άπλετο χρόνο (που σπανίως διαθέτουμε, αλλά είναι και λίγες οι συνταγές που πραγματικά τον απαιτούν), θα ήταν καλό να υπάρχει και μια ενδιάμεση επιλογή 1-2 ώρες, που είναι ο χρόνος που πολλές φορές έχουμε πριν πάμε στη δουλειά (τα ‘πρωινά πουλιά’ τουλάχιστον) ή το βράδυ (για όσους μαγειρεύουν από την προηγούμενη). Καταλαβαίνω ότι αυτό έχει να κάνει με το πώς έχουν ήδη περαστεί οι συνταγές, αλλά θα ήταν δυνατό, μελλοντικά, να μπει μια τέτοια παράμετρος για τις νέες συνταγές. Κατά τα λοιπά, πραγματικά πολύ χρήσιμη και λειτουργική εφαρμογή, ευχαριστούμε!

 2. Sophia

  Χοχοχοχο, εγώ πάλι, απαντώ πάντα σουβλάκια!! ;-ΡΡΡΡ Είδες? Τουλάχιστον έχεις ποικιλία!!

  (Πάντως, άψογη η εφαρμογή, την έχω ήδη βάλει σε εφαρμογή!!!!)

 3. Στέλλα Post author

  Tess η εφαρμογή δουλεύει σύμφωνα με τις κατηγορίες που έχουμε ήδη στο σάιτ.
  Τις συνταγές που είναι κάτω από μισή ώρα τις έχουμε σε ειδική κατηγορία “γρήγορα”. Δεν υπάρχουν άλλες διαβαθμίσεις πχ “γίνονται σε μια ώρα”, “γίνονται σε 2 ώρες” κλπ. Άρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε περισσότερες επιλογές εκεί. Μόνο η επιλογή “μισή ώρα” και “παραπάνω από μισή ώρα” στην ουσία.

 4. Νικη

  Το δοκίμασα μόλις, και ενω ειχα στο μυαλό μου να κανω αρακά, λέω… ας δω τι θα μου βγάλει.. Η δεύτερη επιλογή ήταν αρακάς λεμονατος….. χα χα χα τυχαιο δεν νομίζω…
  Καλημερα σας!!!

 5. maestria

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήσιμο, εύγε!
  Είναι το παράπονο κάθε “νοικοκυράς” αυτό το σπαστικό “τι να μαγειρέψω;”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.