Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Δώρα φτιαγμένα στο χέρι

Φέτος αποφάσισα κάποια από τα δώρα μας να είναι δώρα φτιαγμένα από εμάς κατά κύριο λόγο. Θεωρώ πως είναι πολύ ωραίο να δίνεις κάτι που έχεις φτιάξει, γιατί αυτό το δώρο κρύβει μέσα του πολύ αγάπη και προσωπικό δικό σου χρόνο.

Δε λέω πως δεν είναι ωραίο να αγοράσεις φυσικά κάτι για τον άλλο. Ίσα ίσα, αν βγεις έξω και ψάξεις να βρεις κάτι που ξέρεις πως ο άλλος θα το ήθελε πολύ και θα του άρεσε, και προσωπικό χρόνο έχεις ξοδέψει, και αγάπη περιέχει γιατί του δείχνεις πως τον ξέρεις και ξέρεις τι θα τον έκανε χαρούμενο. Αλλά και το δημιουργημένο από εσένα, έχει τη χάρη και την αξία του.

Αγόρασα καλαθάκια τα οποία μπορεί φυσικά κάποιος να χρησιμοποιήσει και μετά, τα έντυσα με πετσετάκια κουζίνας (και πάλι χρήσιμα) και τα γέμισα με καλούδια από τα χεράκια μας, κατασκευές μας και κάποια άλλα μικροδωράκια. Κάποια πράγματα στα καλάθια ήταν ίδια και κάποια ήταν εντελώς προσωπικά, φτιαγμένα για τους συγκεκριμένους παραλήπτες.

Έφτιαξα μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα που τα στόλισα με royal icing, έφτιαξα μπουκαλάκια (τα διακόσμισα δηλαδή) και έβαλα μέσα αγουρέλαιο από τις ελιές μας και έφτιαξα και ένα μείγμα για Χριστουγεννιάτικη ζεστή σοκολάτα (με κακάο, κουβερτούρα, ζάχαρη, βανίλια, κανελογαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο), το οποίο το έβαλα σε βάζο και τύπωσα και ταμπελάκι με οδηγίες. Αυτά τα έβαλα σε όλα τα καλαθάκια. Μετά περνάμε στα πιο προσωπικά δώρα, βιβλιαράκια σκέτα ή με φωτογραφίες, μπρελόκ ή σουπλά από χάντρες (αυτές του ΙΚΕΑ που τις σιδερώνεις), ημερολόγια και διάφορα άλλα μικρά ή μεγάλα δωράκια.

Ένα από τα καλαθάκια μου

Πέρασα αρκετές ώρες κατασκευάζοντας, αλλά πραγματικά το χάρηκα πάρα πολύ. Έτσι κι αλλιώς μου αρέσουν οι κατασκευές, αλλά όταν ολοκληρώνεις κάτι και το βλέπεις και το αποτέλεσμα σου αρέσει τρελά και είσαι σίγουρη πως θα αρέσει και στον άλλο, τότε είναι ακόμα καλύτερο.

και συσκευασμένο...

Και το καλύτερο δώρο για μένα ήταν όταν οι παραλήπτες χάρηκαν κι αυτοί με τη σειρά τους για τα δώρα αυτά και αναγνώρισαν τη αγάπη με την οποία φτιάχτηκαν. Και νομίζω πως αυτό είναι και το νόημα των Χριστουγέννων, το να δίνεις και να λαβαίνεις μεγάλες ποσότητες αγάπης…

ΥΓ κάποια στιγμή θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατασκευές μας, τις οποίες δεν ήθελα να δημοσιεύσω πριν παραλάβει ο καθένας το δωράκι του!

2 thoughts on “Δώρα φτιαγμένα στο χέρι

  1. philos

    Ότι και να πούμε είναι λίγο για το υπέροχο δώρο που μας χάρισες… Είναι από αυτά που δεν ξεχνιούνται εύκολα και δεν μετρούνται με χρήματα αλλά με μονάδες αγάπης! 😀

  2. popelix

    Πολύ ωραίες οι ιδέες σου, περιμένω να δώ και περισσότερες λεπτομέρειες 😉 Χρόνια πολλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.