Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Βιβλιαράκια από τα χέρια σας

Βρήκα αυτές τις πολύ ωραίες οδηγίες για το πως να φτιάξεις βιβλιαράκια, πανεύκολα και γρήγορα, από ένα κομμάτι χαρτί όλο κι όλο και ενθουσιάστηκα! Είναι τόσο πολλές οι δυνατότητες που έχεις για να φτιάξεις βιβλιαράκια που να διαφέρουν και εμφανισιακά αλλά και στη χρήση τους.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρωματιστά χαρτιά για το εσωτερικό, μπορείς να κολλήσεις διάφορα σχήματα και σχέδια ανάμεσα στις σελίδες (στην εσωτερική τους πλευρά, σαν σελιδοδείκτες), μπορείς να τα ντύσεις με χαρτί λεπτό ή χοντρό ή με ύφασμα, να κολλήσεις πάνω ό,τι μπορείς να φανταστείς ή να τα αφήσεις σκέτα. Και φυσικά το ίδιο με την κορδέλα, που μπορεί να είναι σκοινί ή κλωστές πλεγμένες κοτσιδούλα ή ένα σωρό ακόμα.

Δείτε και ένα βίντεο:

Το χαρτί που θα χρησιμοποιήσεις για μέσα μπορεί να έχει ό,τι μέγεθος θέλεις, να είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο, δεν έχει σημασία. Απλώς αλλάζει το τελικό σχήμα και μέγεθος. Και ανάλογα από ποιά μεριά θα ξεκινήσεις να κόβεις (αν είναι ορθογώνιο) θα σου γίνει οριζόντιο ή κάθετο το βιβλιαράκι.

Φτιάξτε ένα να δείτε πόσο εύκολο είναι. Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν και έφτιαξαν ένα σωρό βιβλιαράκια και μάλιστα με ελάχιστη δική μου βοήθεια, μόνο στο πρώτο. Βάλτε μέσα φωτογραφίες των παιδιών σας και κρατήστε το στην τσάντα σας ή χαρίστε το στους παππούδες. Ή αφήστε το κενό να γράψουν μέσα οι άλλοι ό,τι θέλουν. Ή βάλτε τις αγαπημένες σας συνταγές και κάντε το δώρο. Ή κάντε το ημερολόγιο. Άπειρες ιδέες!

Τα πρώτα βιβλιαράκια που φτιάξαμε. Το πράσινο έχει μέσα φωτογραφίες της ανηψούλας μου και το κάναμε δώρο στους γονείς της.

Καλή επιτυχία!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.