Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ο κήπος μας

Έχουμε μεγάλο κήπο, αλλά όχι ιδιαίτερη διάθεση ή χρόνο για να φυτέψουμε κάνα λαχανικό. Το προσπαθήσαμε δυο χρονιές, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά. Για να φυτέψεις λαχανικά χρειάζεται να είσαι από πάνω τους και να τα φροντίσεις, να τα ξεχορταριάζεις, να τα ποτίζεις… Κι εμείς προτιμάμε να φεύγουμε εκδρομές και διακοπές και να περνάμε τα απογεύματά μας παίζοντας και κάνοντας μπάνιο.

Έτσι στον κήπο μας δεν υπάρχουν λαχανικά, αλλά υπάρχουν πολλά δεντράκια (που θέλουν σαφώς λιγότερη φροντίδα…). Και έχουν αρχίσει πλέον να βγάζουν -σχεδόν- όλα καρπούς. Φέτος φάγαμε πολλά βερίκοκα και από τα Διαμαντοπούλου και από τα Μπεμπέκου. Πιστεύω του χρόνου θα είναι τόσα ώστε να φάμε και να κάνουμε και μαρμελάδα!

Τα υπόλοιπα γίνονται σιγά σιγά:

Δυο αχλαδιές έχουμε. Η μια δεν κατάφερε να κρατήσει τους καρπούς φέτος (είναι η πρώτη χρονιά που κάνουν και οι δύο), από την άλλη όμως θα φάμε αχλαδάκια:

Αχλάδια Κοντούλες. Θα τα κόψω όσο είναι ακόμα λίγο άγουρα που μου αρέσουν!

Τρεις ροδιές έχουμε και έχουν όλες από μερικά ροδάκια πάνω. Και για αυτές είναι η πρώτη χρονιά που καταφέρνουν να κρατήσουν καρπό:

Όταν γίνουν κόκκινα κόκκινα, τι όμορφα που θα είναι!

Το limequat μας έχει βγάλει καρπό, δεύτερη χρονιά φέτος. Ο Κωνσταντίνος φυσικά χοροπηδάει από τη χαρά του γιατί σκέφτεται την πιο ωραία μαρμελάδα του κόσμου!

Μοσχομυρίζουν...

Η πορτοκαλιά πέρισυ έκανε 8 πορτοκάλια. Φέτος έχει κάμποσα περισσότερα:

Είναι τόσο ωραίο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν!

Η μανταρινιά μας είδα να έχει τουλάχιστον 2 μανταρίνια!!! Την έχουμε αρκετά χρόνια, αλλά κάτι δεν της πάει καλά της καημένης και δεν έχουμε φάει μανταρινάκια μέχρι τώρα.

Ελπίζω να τα κρατήσει τα μανταρινάκια...

Η βανιλιά μας, που είναι όψιμη, κάνει κάθε χρόνο πάρα πολλές βανίλιες. Και φέτος είναι γεμάτη και μάλιστα με μεγαλύτερους καρπούς

Θα είναι έτοιμα στο τέλος του Αυγούστου...

Και η αμυγδαλιά έχει πάνω ένα σωρό αμυγδαλάκια

Είναι όμορφη ανθισμένη, αλλά είναι όμορφη και γεμάτη αμυγδαλάκια!

Βεβαίως οι ελιές μας βρίσκονται σε καλό δρόμο

Το βγάζουμε το λαδάκι της χρονιάς!

Και τέλος έχουμε και κάτι σταφυλάκια, τα οποία είναι από την κληματαριά της γειτόνισσας! Ένα κλαδάκι βρήκε το δρομο του προς το σπίτι μας και το έχουμε αφήσει!

Δεν ξέρω αν θα τρώγονται, θα το μάθουμε!

Τα αρωματικά φυτά μας δε, έχουν γίνει τέρατα και δεν προλαβαίνω να τα κλαδεύω!

Εκεί μέσα χώνονται οι χελώνες!

Αυτά με τον όμορφο κήπο μας. Μπορεί να μην έχουμε ντομάτες, αλλά κερνάμε φρέσκα φρουτάκια!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.