Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Copa Copana

Όπως είχα πει, έχω ακόμα δυο ποστ να κάνω για το πως περάσαμε στις διακοπές μας. Ξεκινάω με τις νεροτσουλήθρες λοιπόν. Πολύ κοντά εκεί που κάναμε διακοπές έχει τις νεροτσουληθρες του Ισθμού, στις οποίες έχουμε πάει κάμποσες φορές στο παρελθόν και έχουμε περάσει καλά.

Αυτή τη φορά, είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Είχαμε περάσει πάρα πολλές φορές μπροστά από το Copa Copana Park, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι είναι. Την τελευταία φορά που περάσαμε απο μπροστά του το θυμηθήκαμε, τσεκάραμε το σάιτ τους, εντυπωσιαστήκαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε την έξτρα διαδρομή και να πάμε. Και δεν το μετανιώσαμε ούτε τόσο δα λιγάκι!

Μια ιδέα από τις νεροτσουλήθρες των μεγάλων – photo by Θανάσης

Για αρχή να πω πως είναι σκάλες ανώτερο απο αυτό του Ισθμού σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινάω από την τιμή. Δεν ξέρω αν αυτό στον Ισθμό φέτος έχει μειώσει τις τιμές του, αλλά συνολικά είναι πιο ακριβό. Αυτό γιατί το Copa Copana έχει κάτι που θα έπρεπε να έχουν ΟΛΑ τα μουσεία – εκθέσεις κλπ κλπ, δηλαδή οικογενειακό εισητήριο. Έτσι η οικογένεια πληρώνει 40 ευρώ αντί για 54 που θα δίναμε ένας ένας ξεχωριστά. Και έχει και μια προσφορά, όπου σου δίνει άλλη μια είσοδο δωρεάν για να ξαναπάς μέσα στο μήνα όποια μέρα θέλεις (εκτός Κυριακής). Δηλαδή με τα 40 ευρώ πήγαμε δυο μέρες όλη η οικογένεια εκεί. Καθόλου κακό deal… Δεύτερον, είχε ΠΟΛΥ περισσότερες νεροτσουλήθρες. Το ένα για παράδειγμα έχει μια μικρή πισινούλα με δυο νεροτσουλήθρες για τα παιδιά κάτω των 8 ετών, ενώ το άλλο έχει μια πολύ μεγάλη πισίνα με τουλάχιστον 15 διαφορετικά πράγματα (και τόσο ωραία που περάσαμε κι εμείς χρόνο εκεί…). Αντιστοίχως και για τους μεγάλους. Τρίτον έχει πολλούς ναυαγοσώστες που κάνουν καλή δουλειά, αφού σφυρίζουν σε όλους συνεχώς. Πιστεύω πως είναι και καλύτερης ποιότητας οι νεροτσουλήθρες του γιατί δυο φορές πήγαμε και δε χτύπησε κανείς, πράγμα πρωτοφανές για μας… Τέλος να πω πως ενώ στον Ισθμό στην ουσία δεν τρως γιατί όλα είναι της κακιάς ώρας, στο Copa Copana έχεις περισσότερες επιλογές. Και φτηνά (σουβλάκια, πίτσα, σάντουιτς) και ακριβά (σε εστιατόριο, τσιμπημένο όμως…)

Ένα κομμάτι από τις νεροτσουλήθρες των μικρών – photo by Θανάσης

΄Οπως καταλάβατε ίσως, πήγαμε δυο φορές. Μια πήγαμε μαζί με τον Θανάση που για ένα ακόμα καλοκαίρι ήρθε από την Αυστραλία και μας επισκέφθηκε και περάσαμε σούπερ (περιμένουμε και την επίσκεψη στην Καλαμάτα για συνέχεια ε;;; ) και μετά, αφού είχαμε δωρεάν είσοδο αποφασίσαμε να την εκμεταλλευτούμε και πήγαμε και δεύτερη φορά με τον κολλητό του Γιώργου. Περάσαμε τέλεια και τις δυο φορές.

Όλη η οικογένεια μαζί… – photo by Θανάσης

Τα παιδιά ξεθεώθηκαν πραγματικά. Ούτε ξέρω πόσες φορές ανεβοκατέβηκαν στις τσουλήθρες… Αφού στην επιστροφή ήταν σα ζόμπι στο πίσω κάθισμα, ούτε μιλούσαν, ούτε λαλούσαν! Εμένα η αγαπημένη μου ανακυρήχθηκε η νεροτσουλήθρα που ονομάσαμε εμείς “καζανάκι”, γιατί αφού κατέβαινες κάμποσο, σε έβγαζε σε μια στρογγυλή πλατφόρμα που έκανες γύρω γύρω μέχρι που έφτανες στο κέντρο και σε ρουφούσε μια τρύπα για να σε βγάλει κάτω!!! Είχε πολύ πλάκα! Η δεύτερη αγαπημένη της οικογένειας (που εμένα με τρόμαζε όμως) ήταν η Up Hill

Ο Θανάσης και η Ιωάννα κάνουν up hill!!!

Κάνανε και πολλούς αγώνες στις τριπλές τσουλήθρες. Όποτε όμως έπαιζε ο Κωνσταντίνος μαζί, οι άλλοι δεν είχαν καμία ελπίδα. Κάτι το βάρος, κάτι το ύψος, κάτι οι ποδάρες, έφτανε πάντα πρώτος:

Ούτε που φαίνονται οι άλλοι! Μόνο τα πόδια του Κωνσταντίνου!

Και όπως είπα περάσαμε ώρα και στην πισίνα των μικρών. Εκεί το πιο διασκεδαστικό πράγμα ήταν ένας… κουβάς! Έπεφτε νερό μέσα του και όταν γέμιζε, έγερνε ο κουβάς και σε περιέλουζε! Εξαιρετικό γέλιο ο κουβάς!

Έπεφτε και με δύναμη το νερό!

Όπως καταλάβατε περάσαμε σούύυυυπερ και πάλι!!!

2 thoughts on “Copa Copana

  1. Callie by Anthomeli

    Συμπτωματικά πριν δύο μέρες πήγαν και κάτι φίλοι… και μας είπαν ότι πέρασαν σούπερ. Μαζί με σας διπλός ο ενθουσιασμός. Του χρόνου θα το επισκεφτούμε σίγουρα! Φιλιά και πάντα τέτοια! Callie by Anthomeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.