Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ίριδα, η πόλη της ψυχής μας – Σουζάνα Χατζηνικολάου

Τον Αύγουστο είχαμε παραλάβει το βιβλίο αυτό από την συγγραφέα και είχα υποσχεθεί πως μόλις τελειώσει το διάβασμά του η Ιωάννα θα σας έλεγε τη γνώμη της. Χτες το βράδυ λοιπόν το τελείωσε και αφού δήλωσε πολλές φορές πως έχει γίνει το αγαπημένο της βιβλίο, έγραψε σήμερα την κριτική της. Σας γράφω λοιπόν την πρώτη κριτική βιβλίου που έκανε η Ιωάννα (ετών 10 για όσους δεν ξέρουν):

—————

Ίριδα η πόλη της ψυχής μας

Πόλεμοι, σκοτωμοί, γιατριές, πνεύματα, δαίμονες, αγάπες, φιλιά, παντριές, πριγκίπισσες, πρίγκιπες, μάγια, το καλό και το κακό αιώνια θα παλεύουν, μερικές φορές νικάει το κακό, ενώ τις πιο πολλές φορές νικάει το καλό. Εδώ ποιός θα νικήσει; Η Λίλλιαν, ο Σόναχαν, ο Βόρικ, η Κρίσταλ, ο Ελ, η Οκτράβια, ο Έριλ, ο Κόρντελ και η Βάλια ή ο Στλίβερ και ο Ματόβεντ; Κανείς δεν ξέρει. Τι θα απογίνει η Ίριδα, υπάρχει κάπου ή είναι μόνο βαθιά μέσα μας;
“Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η μοίρα είναι ήδη γραμμένη. Όμως υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι φτιάχνουν μόνοι τους τη μοίρα τους. Άνθρωποι σαν κι εσένα Λίλλιαν των Μπεατρίεν…. Δεν μπορώ να δω τη μοίρα σου, γιατί δεν έχει γραφτεί ακόμα. Θα τη γράψεις εσύ, με τα ίδια σου τα χέρια”.

Το βιβλίο αυτό είναι το αγαπημένο μου. Τις τελευταίες διακόσιες σελίδες τις διάβασα σε μια ημέρα. Άλλες φορές διάβαζα δεκαπέντε το πολύ ενώ σε άλλα βιβλία πέντε!!! Δεν μπορείς να το πεις ούτε κοριτσίστικο, ούτε αγορίστικο γιατί έχει και πολέμους και πρίγκιπες και πριγκίπισσες, κι εμένα αυτό μου άρεσε πολύ. Επίσης μου άρεσε η ιστορία του, γιατί είναι καλογραμμένη και γιατί έχει δράση και αγωνία. Μου άρεσαν τα ονόματα και ο τρόπος που σκέφτονται οι ήρωες.

Ευχαριστώ θερμά την συγγραφέα που μου το έστειλε για να πω την κριτική μου. Τελικά είναι το βιβλίο που μου ταίριαξε!

———————–

Ευχαριστούμε ξανά τη Σουζάνα που μας έστειλε το βιβλίο, το οποίο χάρισε πολλές ώρες διαβάσματος στην Ιωάννα (800 σελίδες δεν είναι λίγες για ένα παιδί της ηλικίας της…) και κατάφερε να την κερδίσει τόσο. Όταν το διαβάσω κι εγώ, θα πω και τη δική μου γνώμη.
Μέχρι τότε, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Σουζάνα και το βιβλίο της και μακάρι να συνεχιστεί η επιτυχία της και με άλλα βιβλία!

2 thoughts on “Ίριδα, η πόλη της ψυχής μας – Σουζάνα Χατζηνικολάου

  1. Sophia

    Επαναλαμβάνω την ευχή μου!!! Καλή αρχή στις κριτικές και εύχομαι να τις υπερχιλιάσει!!! ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.