Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα

Πάρα πολύ καιρό δεν έχω γράψει για τα βιβλία που έχω διαβάσει και θα τα ξεχάσω…
Η καινούρια χρονιά λοιπόν με βρήκε να διαβάζω τη συνέχεια των βιβλίων της Robin Hobb στο σύμπαν των Elderlings. Το 2011 είχα διαβάσει τις τριλογίες Farseer, Liveship Traders και Tawny man, και μου είχαν αρέσει απίστευτα. Θυμάμαι ακόμα το πως μετά από 9 βιβλία στο σύμπαν αυτό αδυνατούσα να διαβάσω κάτι άλλο και μου πήρε καιρό να “μπω” σε άλλο βιβλίο. Ήξερα πως υπήρχε και άλλη μια τετραλογία μετά από αυτά, αλλά το τελευταίο βιβλίο δεν είχε βγει ακόμα. Οπότε είχαμε αποφασίσει τότε να τα διαβάσουμε όταν θα ήταν ολοκληρωμένη, ώστε να μην έχουμε ξεχάσει τι διαβάσαμε μέχρι να βγει το τελευταίο.
Μαθαίνοντας λοιπόν πως το τελευταίο βιβλίο βγαίνει τώρα τον Μάρτη, είπαμε πως ήρθε η στιγμή. Έτσι ξεκινήσαμε (με τον Κωνσταντίνο μαζί δηλαδή) να διαβάζουμε την επόμενη σειρά, το The Rain Wilds Chronicles. Διάβασα τα τρία πρώτα βιβλία, τα Dragon Keeper, Dragon Haven και City of Dragons. Mου πήρε λιγάκι να θυμηθώ τι είχε γίνει και ποιός ήταν ποιός, αλλά ξαναήρθαν όλα εύκολα και έκανα βουτιά ξανά στο σύμπαν τους, με απίστευτη ευχαρίστηση.
Τα βιβλία είναι συνέχεια των προηγούμενων και περισσότερο της τριλογίας Liveship Traders, αλλά αναφέρονται γεγονότα και ήρωες και από τα υπόλοιπα. Έχει εντελώς καινούριους χαρακτήρες και πρωταγωνιστές, αλλά κάπου μέσα στην ιστορία μαθαίνεις και παραπάνω λεπτομέρειες για τις ζωές ηρώων που αγάπησες στα προηγούμενα βιβλία. Στα προηγούμενα βιβλία έχεις δει πως τα Serpents θυμούνται τον πραγματικό προορισμο τους και ταξιδεύουν για να γίνουν δράκοι. Σε αυτά τα βιβλία βλέπεις την ιστορία τους, τι έγινε όταν εκκολάφθηκαν και πως προχώρησε η δική τους ζωή αλλά και αυτόν που επιλέχθηκαν για dragon keepers μαζί τους.
Με λίγα λόγια τα διάβασα μέσα σε ελάχιστο χρόνο και περιμένω με αγωνία τώρα, από μέρα σε μέρα, να βγει το επόμενο.

Βέβαια δε μας πήρε 3 μήνες να διαβάσουμε τα βιβλία, οπότε όταν τα τελείωσα διάβασα μερικά ακόμα μέχρι να περάσουν οι εβδομάδες και να βγει το Blood of Dragons.
Έπιασα λοιπόν τον Scalzi (σταθερή αξία) και διάβασα κάποια βιβλία του που είχαν μείνει πίσω. Διάβασα για αρχή το Ridshirts. Εάν είστε φαν των σειρών επιστημονικής φαντασίας και ειδικά του Star Trek, είναι απλά must read. Έχει πάρα πολύ πλάκα! Μετά διάβασα το Fuzzy Nation. Βασισμένο σε ένα παλαιοτερο βιβλίο του H. Beam Piper, το Little Fuzzy. Απ’ό,τι διάβασα πήρε την ιστορία και τους χαρακτήρες και έκανε ένα reboot. Το διασκέδασα πολύ και μου άρεσε και κατεβάσαμε ήδη το Little Fuzzy (είναι του ’62 και άνευ δικαιωμάτων, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν).

Μετά το Fuzzy Nation προσπάθησα να διαβάσω το The devil you know του Mike Carey, το πρώτο βιβλίο της σειράς του Felix Castor. Για κάποιο λόγο δεν με τραβάει καθόλου όμως, αδυνατώ να το διαβάσω. Μέχρι και εφιάλτες είδα με φαντάσματα… Δεν είναι καθόλου τρομακτικό, ούτε πιο περίεργο ή μαύρο από άλλα αντίστοιχα που έχω διαβάσει (ένας εξορκιστής προσπαθεί να διώξει πνεύματα, αλλά με μπόλικο χιούμορ – έστω και μαύρο). Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με αποτρέπει. Όπως και να έχει διάβασα το μισό και δεν διαβάζω άλλο. Θα διαβάσω στα γρήγορα το Little Fuzzy και μετά… Robin Hobb ξανά!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.