Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Όταν κάναμε τη βόλτα μας στην Ερμού προχτές, με χαρά διαπίστωσα πως δεν ήταν ακόμα στολισμένη.
Και λέω με χαρά γιατί αυτοί οι στολισμοί από τις αρχές Νοέμβρη κιόλας μου φαίνονται το λιγότερο αστείοι. Ένα σούπερ μάρκετ εδώ στην Καλαμάτα είχε στολίσει με γιρλάντες την πόρτα του ενώ ακόμα κυκλοφορούσαμε με τα κοντομάνικα. Ούτε χαλιά δεν είχαμε στρώσει ακόμα και βρεθήκαμε να μας γελά ο Αη-Βασίλης ενώ ψωνίζαμε πατάτες.
Νιώθω λίγο σαν να προσπαθούν να μας μπάσουν στο πνεύμα το γιορτινό με το ζόρι. Ένας μικρός εκβιασμός.
Μου αρέσει πάρα πολύ να στολίζω το σπίτι, να βάζω χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ κρεμάω μπάλες στο δέντρο και να ψωνίζω δώρα για τους φίλους μου. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τον Δεκέμβρη που λέει μια παλιά παροιμία.
Τα παιδιά μου φυσικά που βλέπουν στολισμένα μαγαζιά γύρω τους θέλουν να στολίσουμε κι εμείς τώρα. Αυτό τον εκβιασμό μάλλον δεν θα τον γλιτώσω και με βλέπω το Σαββατοκύριακο να κατεβάζω δέντρο. Τουλάχιστον θα έχει μπει ο Δεκέμβρης.

One thought on “Χριστουγεννιάτικος στολισμός

  1. αναστασια

    καλημέρα. συμφωνω και εγω με σενα φίλη. προτιμω να στολίζω το δέντρο το δεκεμβρη .το θεωρώ πιο σωστό και πιο όμορφο. και πιο ζεστό. ειναι υπέροχο να στολίζουμε το ΄δεντρο την σωστή εποχή τουλαχιστον στα σπίτια. Αλλωστε εμεις δεν είμαστε καταστήμα για να θέλουμε να τραβήξουμε κόσμο. εμείς θέλουμε να χαρούμε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο οικογενειακό κλίμα. εγώ θα στολίσω στις πέντε δεκεμβρη που γιορτάζει ο γιος μου και θα ειμαστε πολύ χαρούμενοι.καλα χριστουγεννα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.