Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Scratch

Χτες το μεσημέρι πήγαμε στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που διοργανωνόταν το πρώτο CoderDojo για παιδιά 8-12 χρονών. Η Ιωάννα ήθελε πάρα πολύ να πάει, οπότε την πήρα και πήγαμε. Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, είχαν γεμίσει δυο αίθουσες με γονείς και παιδιά.

Στην ουσία έδειξαν στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν το Scratch, ένα σούπερ πρόγραμμα με το οποίο μπορούν τα παιδιά να μάθουν βασικά πράγματα προγραμματισμού πάρα πολύ εύκολα και να φτιάξουν μόνα τους παιχνίδια, βιντεάκια και άλλα ωραία. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και το προτείνω σε όλους τους γονείς.

Της Ιωάννας της το είχε δείξει λιγάκι ο Γιώργος πριν κάνα δυο χρόνια που το είχε ανακαλύψει εκείνος, αλλά τότε δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα. Τώρα όμως κόλλησε κανονικά. Ξεκίνησε να φτιάχνει ένα παιχνιδάκι εκεί, ήρθαμε εδώ, το συνέχισε και μετά καταπιάστηκε να φτιάχνει κάτι άλλο δικό της. Μέχρι το βράδυ ήταν με το λαπτοπάκι στην αγκαλιά και έφτιαχνε! Και σήμερα το πρωί έφαγε γρήγορα γρήγορα για να μπορέσει να τελειώσει το παιχνίδι της!

Όταν κολλάει κάπου την βοηθάει και λίγο ο αδερφός της. Όταν το τελειοποιήσει θα προσπαθησω να βρω πώς το μοιραζόμαστε, να το δείτε όλοι 🙂

One thought on “Scratch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.