Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Άμστερνταμ – το ταξίδι στα γρήγορα

Πάμε να δούμε τι έγινε και πώς περάσαμε στο όμορφο (και κρύο φυσικά) Άμστερνταμ.

Αφορμή ήταν ο γάμος ενός καλού φίλου. Μας κάλεσε και είπαμε πως είναι μια τέλεια ευκαιρία για ταξίδι. Παρότι είναι περίοδος που τα παιδιά έχουν σχολείο ακόμα, θεωρήσαμε πως δεν πειράζει να χάσουν μια εβδομάδα σχολείου, μια που οι εμπειρίες του ταξιδιού έχουν ίσως και μεγαλύτερη βαρύτητα. Ευτυχώς ήταν εβδομάδα ανάμεσα στα δυο τρίμηνα, όπου τα τεστ και τα διαγωνίσματα είχαν πλέον τελειώσει. Πήραμε και το οκ και από τα δυο σχολεία, οπότε ήμασταν άνετοι.

Αυτή τη φορά θεώρησα πως θα είναι πολύ εύκολο να βρω το moleskin για το Άμστερνταμ και (ενώ το ήξερα μήηηνες πριν) δεν έκανα παραγγελία. Κακώς φυσικά, γιατί δε το βρήκα πουθενά! Ούτε καν στο Άμστερνταμ (αν δε θυμόσαστε κοιτάξτε εδώ για το κόλλημά μου). Έτσι πήρα ένα απλό moleskin ταξιδίων που ήταν μαύρο και στο ίδιο μέγεθος και κράτησα τα πάντα εκεί.

Οι μέρες πέρασαν πολύ ωραία, γεμάτες από πράγματα. Θα κάνω εδώ ένα γρήγορο πέρασμα από το τι κάναμε κάθε μέρα και μετά θα κάνω μερικά ποστ από γενικές εντυπώσεις από το Άμστερνταμ.

Την πρώτη μέρα φτάσαμε εν μέσω χαλαζίου και κυκλώνα! Αφού τακτοποιηθήκαμε στο σπίτι του έτερου φίλου που μας φιλοξένησε, πήγαμε για φαγητό, παίρνοντας μια πρώτη γεύση (pun intended) από τα φαγητά αλλά και τις τιμές στο Άμστερναμ.

Τη δεύτερη μέρα την περάσαμε στο Rijksmuseum και μετά περπατώντας στο κέντρο. Συνολικά κάναμε πάνω από 7 χιλιόμετρα περπάτημα!

Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στο γάμο (ναι ΟΛΗ μέρα!)

Την τέταρτη μέρα την περάσαμε μέσα στο Nemo, μουσείο επιστήμης και πειραμάτων (επτά ολόκληρες ώρες ήμασταν εκεί μέσα!). Μετά συναντηθήκαμε με την καλή φίλη Χάριετ που μας έκανε το τραπέζι.

Την πέμπτη μέρα κάναμε και πάλι περπάτημα σε πάρκα και στο κέντρο. Ξεπεράσαμε το προηγούμενο ρεκόρ και περπατήσαμε πάνω από 8 χιλιόμετρα αυτή τη φορά. Γυρίσαμε κουρασμένοι στο σπίτι, όπου ήρθε ο φίλος Τιμ που μας φιλοξένησε και μας μαγείρεψε με την κοπέλα του ένα σούπερ βραζιλιάνικο φαγητό.

Την έκτη μέρα πήγαμε στο μουσείο Van Gogh (που προφέρεται Βαν ΓκοΧ) και από εκεί στα γραφεία της Greenpeace, μετά κάναμε ένα canal cruise για να δούμε και το light festival και τελειώσαμε την τελευταία μας μέρα στο Άμστερνταμ στο σπίτι του φίλου Τόμπιορν.

Η έβδομη μέρα ήταν η μέρα επιστροφής. Κάναμε στάση στη Ρώμη για κάνα πεντάωρο, στο οποίο πήγαμε στο Κολοσαίο και από εκεί περπατήσαμε μέχρι την Φοντάνα ντι Τρέβι, βλέποντας ένα σωρό ωραία πράγματα.

Στο αεροδρόμιο ήμασταν μετά τα μεσάνυχτα, οπότε κοιμηθήκαμε στην Αθήνα και επιστρέψαμε στην Καλαμάτα την επόμενη.

Αυτό λοιπόν ήταν το ταξίδι μας στα γρήγορα. Έχουμε πολλές εμπειρίες, αναμνήσεις και φωτογραφίες και θα προσπαθήσω να μεταφέρω μερικές από αυτές στα επόμενα ποστ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.