Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τα τελευταία βιβλία του 2013

(Το γράφω αργοπορημένα, αλλά το καταχωρώ στο 2013 για να το βλέπω στη θέση του αργότερα και να μπορώ να μετρήσω και πόσα βιβλία διάβασα, όπως κάνω κάθε χρόνο)

Με έκπληξη βλέπω πως η τελευταία φορά που έχω γράψει για τα βιβλία που διαβάζω ήταν… τον Ιούλιο!!! Πραγματικά δεν είμαι σίγουρη αν θυμάμαι τι ακριβώς έχω διαβάσει από τότε. Θα προσπαθήσω μέσα στο 2014 να τα βάζω στην ώρα τους…

George’s Secret Key to the Universe – Stephen Hawking

Βιβλίο που έχει πάρει ο Γιώργος, αλλά έχει διαβάσει και η Ιωάννα και τώρα ήταν η σειρά μου! Γραμμένο από τον Stephen Hawking και τη γυναίκα του. Εξηγεί τη θεωρητική φυσική στα παιδιά, μέσα από μια πολύ ωραία ιστορία. Όλα γίνονται απόλυτα κατανοητά, έχει πολύ ωραίες φωτογραφίες από πλανήτες και νεφελώματα και πιστεύω πως όχι μόνο θα αρέσει σε όλα τα παιδιά αυτό το βιβλίο, αλλά σίγουρα θα μάθουν και πράγματα. Έχει δυο συνέχειες, αλλά μόνο το ένα έχει μεταφραστεί στα ελληνικά (προς το παρόν τουλάχιστον).

 

The Wheel of Time – Robert Jordan

Διάβασα τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς, η οποία αποτελείται από 14 (!!!) βιβλία.

Είναι καλογραμμένη μεν, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Άλλος ένας τύπος που ξαφνικά συνειδητοποιεί πως στην πραγματικότητα είναι κάποιος άλλος και το πεπρωμένο του είναι να σώσει τον κόσμο (ή να τον αποτελειώσει ή να τον σώσει αποτελειώνοντάς τον…). Με την απαραίτητη παρέα, τις ιστορίες αγάπης και φιλίας, τις προδοσίες, τους κακούς και φυσικά το πολύ, πολύ, μα πάααρα πολύ περπάτημα! Στην αρχή με τράβηξε και η αλήθεια είναι πως διάβασα τα βιβλία με ευχαρίστηση, αλλά με κούρασε η τόση λεπτομέρεια, η πληθώρα των χαρακτήρων και κυρίως το γεγονός πως ΔΕΝ τελειώνειιιι. 14 βιβλία είναι πάρα πολλά. Θα μου πεις και το Song of Ice and Fire κάπως έτσι είναι και δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να βγει το καινούριο, αλλά από την άλλη προφανώς είναι πιο καλογραμμένο για να μη με κουράσει.

Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω διαβάζοντας και τα υπόλοιπα, αλλά το 14 φαντάζει μπροστά μου σα βουνό. Αν έκλεινε κάπως κάποια ιστορία, αν ήταν προεραιτικό το να τα διαβάσεις όλα, ίσως να μη το σκεφτόμουν τόσο.

 

Skulduggery Pleasant – Derek Landry

Η αγαπημένη σειρά βιβλίων του Γιώργου! Αφού τα διάβασε, τα περιλάβαμε κι εμείς.

Ένας σκελετός-ντετέκτιβ, η έφηβη μαθητευόμενή του και μια παρέα μάγων και άλλων μαγικών χαρακτήρων αμφιβόλλου ηθικής, μπλέκουν σε ιστορίες παλεύοντας με κακούς και προσπαθώντας να σώσουν τον κόσμο. Είναι σειρά από 8 βιβλία, με το ένατο και τελευταίο να περιμένουμε να εκδοθεί φέτος.

Η σειρά είναι εφηβική, αλλά διαβάζεται απίστευτα άνετα απ’ όλους, καθώς έχει εξαιρετικό χιούμορ και πολύ έξυπνους διαλόγους και ατάκες. Και σίγουρα οι μεγαλύτεροι μπορούν να αναγνωρίσουν πολύ περισσότερες αναφορές. Αν το διαβάσετε να είστε προετοιμασμένοι: ο συγγραφέας δε διστάζει να σκοτώσει κύριους και αγαπημένους χαρακτήρες. Αν τους δείτε να πεθαίνουν, δεν είναι κάποιο κόλπο, δε το κάνουν για να ξεγελάσουν κανέναν, δε θα γυρίσουν μετά ως έκπληξη (δεν είναι Σέρλοκ Χολμς…). Έχουν πραγματικά και αμετάκλητα πεθάνει. Όσο και αν τους είχατε συμπαθήσει…

Έχω διαβάσει τα τέσσερα και αυτή τη στιγμή διαβάζω το πέμπτο.

2 thoughts on “Τα τελευταία βιβλία του 2013

  1. Pingback: Διάβασμα | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

  2. Pingback: Artemis Fowl | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.