Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

O Nίκι Λάουντα και η “Καταιγίδα της ασφάλτου”. Είστε ξεφτίλες ρε…

Το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε ειδικό φυλλάδιο για τις γυναίκες οδηγούς. Διαβάστε τα στην Ελευθεροτυπία.
Από εκεί αντιγράφω
” «Την επόμενη φορά που άνδρας οδηγός θα σου κορνάρει εκνευρισμένος και σου φωνάξει “Αντε, κυρά μου, να πλύνεις κανένα πιάτο…” μην το πάρεις κατάκαρδα. Το άρθρο 12 του ΚΟΚ -περί ανάρμοστης συμπεριφοράς οδηγών- θα σου φτιάξει το κέφι. Ο θερμοκέφαλος Νίκι Λάουντα θα πληρώσει πρόστιμο… 200 ευρώ». Τι σχέση έχει ο Αυστριακός πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 με τα πιάτα και το νεροχύτη και πώς γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ότι φέρεται τόσο άσχημα στις γυναίκες οδηγούς μόνον οι ίδιοι ξέρουν…

Και επίσης:

Οσο για το σέρβις του αυτοκινήτου, άμα είσαι γυναίκα όλα είναι εύκολα. «Αλλα 10′ στο πρατήριο βενζίνης κι ένα χαμόγελο στον υπάλληλο αρκούν»

Πάμε όλοι μαζί: “Είστε, ξεφτίλες, ωέω είστε ξεφτίλες, είστε ξεφτίλες, ωέω είστε ξεφτίλες”. Όλοι μαζί.

3 thoughts on “O Nίκι Λάουντα και η “Καταιγίδα της ασφάλτου”. Είστε ξεφτίλες ρε…

 1. Tess

  Λοιπόν τόσο δεν πίστευα αυτό που διάβασα που, αφού πήγα και στο λινκ της Ελευθεροτυπίας και διάβασα κι εκεί, πέρασα και απ’ το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου η είδηση γι’ αυτό το υπέροχο φυλλάδιο επιβεβαιώνεται. Κι εκεί που, έμπελεη ενθουσιασμού, σκεφτόμουν πώς ακριβώς θα διατυπώσω το μήνυμά μου προς τον υπουργό (δηλαδή αυτόν που διαβάζει τα ημέιλ του) για να τον συγχαρώ για το έξοχο χιούμορ του, για την τόλμη του να βγάλει τέτοιο ριζοσπαστικό φυλλάδιο λίγες μέρες πριν τις εκλογές και άλλα τοιαύτα, διαπιστώνω ότι το Υπουργείο μεταφορών και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (απλώς το επισημαίνω) ΔΕΝ έχει ηλεκτρονική διεύθυνση στο σάιτ του. Ο κύριος Λιάπης είναι ο αγαπημένος μου υπουργός με διαφορά (όποιος τον έχει δει να ατενίζει το μέλλον από μέσα από ένα μετρό σε χαρακτηριστική στάση δεν θα ρωτήσει γιατί, αν και το τένις που έπαιζε όταν έμαθε την υπουργοποίησή του – και που μας το είπε κι εμάς σε τι απλή καθημερινή στιγμή τον βρήκε το απροσδόκητο νέο – συναγωνίζεται ίσως ακόμα κι αυτήν τη φωτογραφία) και απορώ πώς του διέφυγε τέτοιο ατόπημα. Τον φαντάζομαι να στέκει ορθός (λίγο γερτός) δίπλα στον συνεργάτη του με το αξίωμα “Χειριστής Η/Υ” με το ένα χέρι ακουμπισμένο πλάι απ’ το πληκτρολόγιο όσο ο άλλος του δείχνει περήφανα το σάιτ τους, και αναρωτιέμαι πώς του ξέφυγε αυτού του άνδρα τέτοιο πράγμα, πώς του ξέφυγε…

 2. Στέλλα

  Δεν χρειάζεται καν να πω πόσο ξεφτιλισμένους τους θεωρώ και πόσο προσβλητικό το βρήκα αυτό το φυλλάδιο… Αδιανόητο…. Φυσικά μου άνοιξε και τα μάτια, διότι ποτέ δεν ήξερα πως η ένδειξη για τα λάδια μοιάζει με μικρή τσαγιέρα (ή ότι έτσι την βλέπουμε εμείς οι γυναίκες), ούτε ότι πρέπει να σταματάμε στο κόκκινο φανάρι για να ανανεώσουμε το κραγιόν μας.
  Πάντως το Υπουργείο έχει email ή τουλάχιστον έχει μια φόρμα επικοινωνίας. ΟΙ διαμαρτυρίες μας λοιπόν, εκεί.

 3. An-Lu

  Εεεεεεεεεε;;;;;;
  Προφανώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ούτε από ισότητα, ούτε από το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να οδηγούν γρήγορα ΚΑΙ με ασφάλεια ΚΑΙ να αλλάζουν τα λάδια του οχήματός τους (ακους εκεί “τσαγιέρα)!

  ΥΓ Για την ιστορία, οδηγώ από τα 12! Λέτε να “φάω” αναδρομικό πρόστιμο;!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.