Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το ζάρι ευνοεί τους θυμωμένους

Καλοκαιρινό πρωινό, για μπάνιο. Καθόμαστε στο στέκι μας, το “Στο κύμα” και αφού έχουμε κάνει τη βουτιά μας, πίνουμε το καφεδάκι μας και παίζουμε τάβλι.

Αυτές τις ειδιλιακές συνθήκες, έρχεται να ταράξει ένας τύπος στο παραδίπλα τραπέζι, που διαβάζει κάποιο έντυπο και συζητάει έντονα με τον διπλανό του, εκθέτοντας τις απόψεις του περί ενεργειακού προβλήματος και καμμένων δασών. Η άποψή του λοιπόν είναι πως για τα καμμένα δάση φταίνε οι ανεμογεννήτριες, μια που για αυτό τον λόγο γίνονται οι εμπρησμοί, καθώς και τα φωτοβολταϊκά (δεν κατάλαβα ακριβώς τον λόγο για αυτό). Με στόμφο δήλωνε πως προτιμάει ένα πυρηνικό εργοστάσιο και την (μια στο εκατομμύριο κατ’αυτόν) πιθανότητα έκρηξης, παρά τις ανεμογεννήτριες με τα καμμένα δάση (αυτά ήταν τα ακριβή του λόγια).

Όση ώρα τον ακούει ο Κωνσταντίνος, έχει αρχίσει να γίνεται κόκκινος. Κοκκινίζει, αφρίζει, βγάζει καπνούς από τα αυτιά και (προς μεγάλη μου ατυχία) αρχίζει να φέρνει εξάρες, πεντάρες, ντόρτια, εξάρες ξανά και λοιπά και λοιπά. Όσο ξεδίπλωνε αυτός τις σκέψεις του, τόσο πιο τυχερός γινόταν ο (φουρκισμένος) Κωνσταντίνος, με αποτέλεσμα να χάνω 3-0 (στα δύο παιχνίδια)… Και για να μας αποδείξει το ζάρι ότι πράγματι ευνοεί τους θυμωμένους, μόλις ο τύπος έφυγε από την καρέκλα του, κέρδισα τις πόρτες (3-1).

Είπα πως τώρα που γυρίσαμε σπίτι και θα συνεχίσουμε την παρτίδα μας, θα βάλω κλασσική μουσική, να είναι ήρεμος και χαλαρός ο Κωνσταντίνος, μπας και κερδίσω!

3 thoughts on “Το ζάρι ευνοεί τους θυμωμένους

 1. Sophia

  XAXAXAXA!!! Και για να δεις πόσο φίλη σου είμαι, θα πάψω τελείως να μιλάω, οπότε ο Κωνσταντίνος δεν θα ξαναεκνευριστεί ποτέ και θα τον κάνεις σκόνη στο τάβλι!!! (Χωρίς πλάκα όμως, άμα ακουμπήσει τα συλλεκτικά Calvin & Hobbes χωρίς να έχει πλύνει χέρια -άντε, κάνω έναν συμβιβασμό και απορρίπτω την χρήση γαντιών…- τον βλέπω να κερδίζει συνέχεια στο εξής!!!!!)
  ;-D

 2. Ανδρέας

  Για τις φωτιές φταίνε οι ανεμογεννήτριες; Άλλο και τούτο. Είμαι περίεργος για τα επιχειρήματα (τα υποτιθέμενα) που είχε ο τύπος.

 3. Koyan

  Το επιχείρημα ήταν ότι αυτοί που έχουν συμφέρον να βάζουν ανεμογενήτριες (κατα τον ομιλητή οι ανεμογενήτριες είναι κάτι πολύ κακό για πολλούς λόγους, που μόνο που τους σκέφτομαι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι) βάζουν τις φωτιές στα δάση για να έχουν μετά πιο εύκολη πρόσβαση τα φορτηγά τους προς τις κορυφές που θα κάνουν τις εγκαταστάσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.