Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Update φωτιάς

Η κατάσταση είναι αφόρητη. Δεν φτάνει η φοβερή ζέστη (χτες είχαμε 41 βαθμούς), έχει από το βράδυ ένα τρελό αέρα. Φυσάει τόσο που μας έσπασε ένα πατζούρι και κάμποσες γλάστρες που είχα έξω. Φανταστείτε τι κάνει στη φωτιά.

Το σύννεφο έχει καλύψει όλο το βουνό πλέον και από το μπαλκόνι δε βλέπουμε ούτε βουνό, ούτε καν παραλία. Έξω από το σπίτι είναι αδύνατο να μείνεις για πολύ ώρα, γιατί σε πιάνει βήχας. Είμαστε μέσα, με κλειστά τα πάντα, με ένα φως περίεργο και αεροπλάνα να περνάνε ακριβώς πάνω από το σπίτι μας. Αισθάνομαι σα να είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Έχει κάψει σπίτια, καλλιέργειες και φυσικά δάσος. Χτες άκουγα πως καίγονται ο Λαδάς, το Καρβέλι, αλλά και μέχρι τη Δήμιοβα και το Ελαιοχώρι και δεν ξέρω κι εγώ μέχρι που αλλού θα έχει φτάσει τώρα. Και είναι σίγουρα εμπρησμός λένε. Δεν το καταλαβαίνω αυτό… Ποιός να θέλει να κάνει τέτοιο κακό; Γιατί; Γιατί να κάψεις χωριά και δάσος σε μέρη δύσβατα που δεν γίνεται να τα αξιοποιήσεις; Τι ποινή άραγε αξίζει σε έναν άνθρωπο που κάνει τόσο κακό σε τόσους πολλούς;

φωτιά στον Ταυγετο

Η θέα από το σπίτι μας χτες το πρωί

φωτιά στον Ταυγετο

Η φωτιά το βράδυ

φωτιά στον Ταυγετο

Η θέα σήμερα. Δεν φαίνεται τίποτα. Το ίδιο συνεχίζεται για όσο βλέπει το μάτι σου από αριστερά και δεξιά.

6 thoughts on “Update φωτιάς

 1. Sophia

  ‘Ενα θα σου πω, μυρίζει καμμένο, μ έ σ α στο σπίτι μου, με όλα τα παράθυρα κλειστά! Οπότε, φαντάζομαι πόσο χάλια θα είναι σε σας, για να μην μιλήσω για την περιοχή της φωτιάς…
  :-(((

 2. Παναής

  ο Θειος ο Νικος ανεβηκε Λαδα το πρωί..
  εχει καει απο τις Κατασκηνωσεις και κατω προς Λαδα-Καρβελι…
  περασε μεσα απο τα χωρια..
  εκαψε 7-8 σπιτια στον Λαδα…
  περασε απο Πλατανακι..και κατεβαινει Δημιοβα..
  Ολος ο Ταυγετος καρβουνο…
  🙁

 3. Στέλλα Post author

  Είμαστε καλά. Η φωτιά έχει πλησιάσει εδώ και τη βλέπουμε από το μπαλκόνι.
  Σήμερα δεν είχαμε ίντερνετ όλη μέρα (εκτός από ρεύμα και νερό που κοβόντουσαν). Θα κάνω δεύτερο update το πρωί με περισσότερες φωτογραφίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.