Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Καλοκαιρινή κατασκευή

Κάθε χρόνο στο Σουσάκι, μαζί με τα ρούχα και τα κουζινικά που μεταφέρω, παίρνω και μια τσάντα με τα είδη arts & crafts μου. Ανάλογα με τη χρονιά αυτά διαφέρουν.  Τη μια χρονιά φτιάχνουμε κορνίζες (θα δείτε πως κι εκεί τα ίδια γράφω..), την άλλη χρονιά φτιάχνουμε χρωματιστές πετρούλες (στο ποστ είναι αυτές που είχα φτιάξει εδώ, πριν πάμε. Εκεί έφτιαξα για κάθε παιδί μια πετρούλα με το όνομά του) κλπ.

Όταν φτάσαμε εκεί ένιωθα γεμάτη ενέργεια και δημιουργικότητα. Αφού έλεγα στον Κωνσταντίνο πως αισθάνομαι σαν να με πνίγει η ενέργεια, είναι σα να τη βλέπω να βγαίνει από τα δάχτυλά μου! Ε, δεν κράτησε και πολύ αυτό χαχαχαχαχα. Μετά από καμιά εβδομάδα νίκησε η νωθρότητα των διακοπών και η ενέργειά μου διοχετεύθηκε στη μπιρίμπα!

Μέχρι να γίνει αυτό όμως πρόλαβα και έκανα μια κατασκευή. Είχαμε πολλές βούρτσες και τσατσάρες (ο καθένας έχει τη δική του βλέπετε) και τριγυρνούσαν. Είπα να φτιάξω ένα δοχείο να τις βάζουμε μέσα. Πήρα λοιπόν ένα πλαστικό μπουκάλι νερού, το έκοψα και πέρασα την άκρη ελαφριά με έναν αναπτήρα. Με αυτό τον τρόπο δεν κόβει το πλαστικό και παίρνει και μια ωραία εμφάνιση. Μετά σειρά είχε ο στολισμός. Έχω πει ξανά πως στο Σουσάκι έχει πολλά κοχύλια. Πήρα κοχύλια λοιπόν και τα κόλλησα γύρω γύρω. Το έκανα με θερμοκόλλα. Μετά πέρασα με κόλλα σιλικόνης τα κενά και έριξα πάνω άμμο για να γεμίσει. Τέλος το πέρασα όλο με βερνίκι και έτοιμο το βάζο για τις βούρτσες μας!

Είχα πει πως θα κάνω και δεύτερο, για να δοκιμάσω άλλες κόλλες και ίσως να δοκιμάσω να βάλω πρώτα την κόλλα με την άμμο και μετά να κολλήσω πάνω τα κοχύλια, αλλά είπαμε… νίκησε η μπιρίμπα. Πάντως όταν το ξανακάνω θα δοκιμάσω την κόλλα σιλικόνης για τα κοχύλια και κόλλα απλή υγρή για την άμμο. Θα σας πω αποτελέσματα.

2 thoughts on “Καλοκαιρινή κατασκευή

  1. ka8y

    Καλησπέρα!
    Ισως και η ατλακολ θα ήταν καλή για την άμμο. Εγω την χρησιμοποίησα για διαφορες κατασκευές με άμμο αλλά όλες ήταν πάνω σε χαρτί-χαρτόνι.

  2. Στέλλα Post author

    Δοκίμασα με λευκή κόλλα, αλλά δεν έπιανε πάνω στο πλαστικό, έτρεχε. Θα το ξαναδοκιμάσω όμως…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.