Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Καλοκαιράκι

Και ναι, γυρίσαμε από τις διακοπές. Φάνηκε πως λείπαμε ε;

Αυτή τη φορά δεν είχαμε καν ίντερνετ στις διακοπές μας, οπότε η αποτοξίνωση ήταν πλήρης. Μου φάνηκε κάπως στην αρχή, αλλά… επιβίωσα! Νομίζω πως τα κατάφερα γιατί είχαμε μια (έστω χάλια) σύνδεση στο κινητό, οπότε όταν χρειαζόταν να ψάξουμε κάτι, μπορούσαμε. Νομίζω πως αυτό, το να μπορεί κανείς να λύσει οποιαδήποτε απορία του ανά πάσα στιγμή, είναι αυτό που θα μου έλειπε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Όπως και να έχει, χωρίς ίντερνετ δεν έκανα ούτε ποστ κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έρχομαι τώρα λοιπόν να πω πώς περάσαμε αυτές τις τρεις εβδομάδες που λείπαμε.

Δεν έχω και πολλά να πω γιατί φέτος δεν κάναμε ούτε μια εκδρομή. Ίσως επειδή είχαμε πάει λίγο πριν σε 2-3 μέρη, ίσως επειδή πραγματικά χρειαζόμασταν την ξάπλα… Μείναμε τρεις εβδομάδες στο Σουσάκι και μετακινούμασταν μόνο για να πάμε σε καμιά ταβερνούλα που και που, θερινό κινηματογράφο και ένα μασαζάκι στο τέλος!

Περάσαμε όμως θαύμα. Όλη μέρα θάλασσα, φαγητό, slitherlink και μπιρίμπα! Συχνά κατεβαίναμε με το πρωινό μας στη θάλασσα και ανεβαίναμε το μεσημέρι για φαγητό.

Τα παιδιά βιώνουν εκεί την απόλυτη ελευθερία, σα να είναι σε κάμπινγκ ή κατασκήνωση. Καμιά 20αριά παιδιά όλων των ηλικιών μαζεμένα… Και τώρα που έχουν μεγαλώσει, κάνουν ό,τι θέλουν. Ξυπνάνε ό,τι ώρα να ναι, κατεβαίνουν κάτω όποτε θέλουν, βρίσκουν την παρέα τους, κάνουν μπάνιο, παίζουν, μένουν μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς να τους λέει κανείς τίποτα. Φέτος ήταν και η πρώτη χρονιά που δεν είχαμε γκρίνιες από κανέναν.

Ήρθαν και οι γονείς μου εκεί για αρκετές μέρες και χορτάσαμε παππούδες. Ήταν και το σκάφος και τα παιδιά ανέβαιναν σχεδόν κάθε μέρα και έκαναν βουτιές από εκεί. Πήγαμε και 2-3 μικρές βολτούλες.

Στον θερινό κινηματογράφο είδαμε 3 ταινίες και ήταν όλες σούπερ! Είδαμε το “Κόλπο της Ζωής μας” που ήταν μια χαρά για θερινό κινηματογράφο, όχι τίποτα εξαιρετικό αλλά περάσαμε ευχάριστα τις 2 ώρες, το απολαυστικότατο “Θεέ μου τι σου κάναμε” (και μόνο που είδαμε πως ήταν γαλλική κωμωδία ήμασταν σίγουροι πως θα είναι πολύ καλή) και το παιδικό “Εκπαιδεύοντας το δράκο σας 2” που το είχαμε χάσει τον χειμώνα (και μας άρεσε πολύ, παρότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση πλέον με τα βιβλία).

O Γιώργος φέτος το καλοκαίρι έμαθε να κάνει καταδύσεις, οπότε τώρα μπορεί να πηγαίνει με τον μπαμπά του μαζί για βουτιές. Έκαναν μία όσο ήμασταν εκεί. Και ο παππούς του τον έμαθε να κάνει σωστά κουπί.

Είχαμε μικρές επισκέψεις από τον φίλο μας Αλέξανδρο και την καλή μας Σοφία, που πέρασε να μας πει ένα γεια ενώ ήταν καθ οδόν. Έφερε μαζί και τη χελώνα της φυσικά και τα παιδιά φρόντισαν για τη διασκέδαση και επιμόρφωσή της, βάζοντάς τη να δει… τι άλλο… Χελωνονιντζάκια!!!

και ήρθε για μια ακόμα χρονιά ο φίλος του Γιώργου, ο Γιάννης και πέρασε μια εβδομάδα μαζί μας. Έφερε μαζί και το σαξόφωνο και έτσι είχαμε και τη μουσική μας! Τους τράβηξε ο Κωνσταντίνος να παίζουν στο ηλιοβασίλεμα πάνω στο σκάφος. Ήταν μαγικά…

Κάπως έτσι περάσαμε λοιπόν 3 εβδομάδες, ήρεμα. Γυρίσαμε ξεκούραστοι, ελπίζοντας πως το καλοκαιράκι, οι βόλτες και τα μπάνια θα συνεχιστούν για κάμποσο καιρό ακόμα!

Θα ακολουθήσει ποστ με τα βιβλία που διάβασα, αλλά και μια κατασκευή που έκανα.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! (σιγά μην πω καλό χειμώνα από τώρααααα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.