Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τίποτα δεν έχει αλλάξει

Πρώτον δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης. Το είδαμε στο βιντεάκι με τον Κανάκη. Τι τότε, τι τώρα, τι κι αν πέρασε καιρός, τίποτα δεν έγινε μετά την καταστροφή ώστε να προβλεφθεί η επόμενη. Και άραγε, όταν περάσει και αυτό το καλοκαίρι, όταν πάρουν όλοι τα επιδόματά τους, θα γίνει κάτι ώστε να οργανωθούν όλοι περισσότερο (όλοι, κυβέρνηση, νομαρχίες, δήμοι, πολίτες) και να αποφευχθεί μια επανάληψη του φετινού καλοκαιριού;

Η ανοργανωσιά μας κυβερνά. Αυτό δεν έγινε μόνο ξεκάθαρο από το τι έγινε πριν τις πυρκαγιές, το τι έγινε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών ή όση ώρα περίμεναν όλοι καθισμένοι να φτάσει η φωτιά και στο δικό τους χώρο. Έγινε ξεκάθαρο και μετά τις πυρκαγιές, με το μπάχαλο που έχει επικρατήσει με τις βοήθειες που πήραν οι δήμοι αλλά φυσικά και με τα επιδόματα. Βοήθεια πήγε σε δήμους που δεν είχαν τόση ανάγκη, αλλά είναι διάσημοι (βλέπε Αρχαία Ολυμπία) και τα επιδόματα στους τσιγγάνους του Ζεφυρίου. Πριν την καταστροφή έχουμε τη νοοτροπία του “σιγά μην τύχει ξανά μωρέ ή σε μας, δεν παθαίνουμε τίποτα” και μετά την καταστροφή “δώσε ό,τι μπορείς να μη χάσουμε ψήφους”.

Κάμποσοι πήγαν στη βουβή διαμαρτυρία. Αλλά το θέμα είναι τι θα ψηφίσουν. Θα ψηφίσουν άραγε ξανά τα δύο μεγάλα κόμματα; Γιατί δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί μόνο την κυβέρνηση. Οι άλλοι είναι καλύτεροι δηλαδή; Θα κάναν διαφορετικά; Είχαν κάνει κάτι διαφορετικό τα τόσα χρόνια που ήταν εκείνοι κυβέρνηση; Γενικά δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Δεν είχα σκοπό να γράψω τίποτα το πολιτικό/κομματικό εδώ μέσα. Αλλά είμαι έξω φρενών. Πως θα δείξεις την αποδοκιμασία σου για όλα όταν την ψήφο σου τη ρίξεις πάλι σε αυτούς;  (φυσικά θυμηθείτε, είμαστε εναντίον της λευκής ή άκυρης ψήφου, όπως και της αποχής)

Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που δεν έχει αλλάξει. Στο κάτω κάτω και αυτοί άνθρωποι είναι σαν κι εμάς. Κι αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς, πως ζητάμε από αυτούς να αλλάξουν; Χτες στην Ολυμπία, ένας παππούς έβαλε φωτιά στο κτήμα του, δίπλα στα ζωντανά του και στο άχυρό τους για να κάψει χορτάρια. Και παρεξηγήθηκε όταν του τη σβήσανε, λέγοντας πως ΑΥΤΟΣ ξέρει να βάζει φωτιές. Φυσικά χωρίς κανένα μέσο δίπλα του να τη σβήσει αν κάτι πάει στραβά. Αλλά αφού είπαμε, αυτός ξέρει.

One thought on “Τίποτα δεν έχει αλλάξει

  1. πρεζα tv

    Ολο γκρινιαζουμε και δεν αλλαζουμε τιποτε…Μαλλον μας αρεσει αυτη η μιζερη βολεψη….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.