Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Το σχολείο των παιδιών διοργάνωσε ένα διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για το Γυμνάσιο, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όσοι πήγαμε δώσαμε και χρήματα για τα παιδικά χωριά SOS. Όσα παιδιά ήθελαν έφτιαξαν κάποιο φαγητό ή κάποιο γλυκό, ήρθε ένας Σεφ από το ΙΙΕΚ Ορίζων και τα δοκίμασε και έβγαλε 3 νικητές για τα αλμυρά και 3 για τα γλυκά. Τα παιδιά του πήγαιναν με τη σειρά ένα πιάτο, δοκίμαζε μια μπουκίτσα, τους έκανε ερωτήσεις να βεβαιωθεί πως έφτιαξαν αυτά τη συνταγή και προχωρούσε στον επόμενο.

Δεν ξέρω πόσο βοήθησαν οι άλλοι γονείς τα παιδιά τους, εγώ πάντως αποφάσισα να μη βοηθήσω καθόλου. Τουλάχιστον να μη βάλω χέρι στη συνταγή τους. Βρήκαν τη συνταγή στο σάιτ, μάζεψαν τα υλικά τους και την έφτιαξαν. Βεβαίως όπου είχαν απορία τους την έλυνα, τους έδειξα τεχνικές, αλλά μετά τα έκαναν μόνα τους. Ο Γιώργος διάλεξε (φυσικά) Τάρτα Σοκολάτας και η Ιωάννα Μπισκότα με βρώμη και κομματάκια σοκολάτας. Και τα δυο έχουν τις δυσκολίες τους, δεν είναι για απολύτως αρχάριους. Όσοι έχουν κάνει μπισκότα το ξέρουν νομίζω. Είμαι πολύ περήφανη γιατί βγήκαν και των δυο εξαιρετικά!

Ο Σεφ έδωσε στον Γιώργο την τρίτη θέση και πήρε ως δώρο ένα σκούφο!

Τα δυο παιδιά μπροστά στις δημιουργίες τους

Μπροστά τα μπισκότα, πίσω η τάρτα και όλα τα γλυκά των παιδιών

Τα φαγητά

Μετά την απονομή των βραβείων δοκιμάσαμε βεβαίως όλοι τις δημιουργίες των παιδιών και τους δώσαμε συγχαρητήρια.Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.