Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Φωτοβολταϊκά – απαντήσεις από εταιρείες: Άλλη μιά ολοκληρωμένη απάντηση

Και εκεί που έλεγα “αυτό ήταν, όσοι απάντησαν απάντησαν”, ήρθε σήμερα μία ακόμα απάντηση, άψογη και ολοκληρωμένη. Την παραθέτω εδώ ολόκληρη:

################################

Κύριε Koyan,

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγνώμη για την καθυστέρηση.

Όσο αφορά το email σας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κατοικία για την κάλυψη των αναγκών της οικία και μονό δεν χρειάζεται καμιά άδεια. Σε περίπτωση σύνδεσης με την Δ.Ε.Η. χρειάζεται μόνο μια αίτηση που συμπληρώνετε από εμάς και την καταθέτεται στα γραφεία της Δ.Ε.Η. στην περιοχή σας.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την μελέτη , εγκατάσταση και συντήρηση του συστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες για έργα και φωτογραφίες μπορείτε να ενημερωθείτε και από την ηλεκτρονική μας σελίδα www.ecosun.gr.

Το σύστημα μας θα αποτελείται από τους συλλέκτες ( panels ), ρυθμιστή τάσεως (inverter) , ρυθμιστή φορτίσεως και μπαταρίες. Για να έχουμε ένα οικονομικό σύστημα μπορούμε να βάλουμε λιγότερους συλλέκτες και αργότερα όταν θα έχουμε οικονομική άνεση να προσθέτουμε συλλέκτες ώστε να φτάσουμε να καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος η όλες της ενεργειακές μας ανάγκες.

Αλλά μια ποιο συμφέρουσα λύση είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα πουλάει όλη την παραγόμενη ενέργεια στη Δ.Ε.Η. συνάπτοντας ένα συμβόλαιο για 20 χρονιά, με τιμή πώλησης 0,45 ευρώ την 1 kWh τιμή αρκετά υψηλή αν υπολογίσουμε ότι εμείς αγοράζουμε από τη Δ.Ε.Η. 0,07 ευρώ την 1 kWh . Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια ποιο οικονομική σε θέμα κόστους εγκατάσταση (δεν έχουμε ρυθμιστές φορτίσεως και μπαταρίες ) και η επένδυση μας θα κάνει απόσβεση και θα έχουμε και ένα λογικό κέρδος σε βάθος χρόνου.

Όσο αφορά το κόστος εξαρτάτε από τα πόσα χρήματα θα θέλατε να επενδύσετε μια ενδεικτική τιμή είναι 5000 ευρώ (χωρίς φ.π.α. ) ανά 1 kWp εγκατεστημένη ισχύ για οικία διασυνδεδεμένη με το δίκτυο.

#########################################

Σκοπεύω να επικοινωνήσω και με αυτή την εταιρεία, ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες για άλλους οικιακούς παραγωγούς (υπάρχει βρε παιδιά κανένας?) διασυνδεδεμένους στο δίκτυο.

3 thoughts on “Φωτοβολταϊκά – απαντήσεις από εταιρείες: Άλλη μιά ολοκληρωμένη απάντηση

  1. Διαγόρας

    Κατατοπιστική ναι, ολοκληρωμένη ναι, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΝΑΙ, αλλά όχι και άψογη! Ο τύπος δεν ξέρει ορθογραφία, και δεν έχει μάθει να καθαροδιαβάζει το γραπτό του πριν κάνει κλίκ στο “Αποστολή”. “Άψογο” σημαίνει “άνευ ψόγου”, στη νεοελληνική “χωρίς ψεγάδι”. Ας μην ξεφτιλίζουμε την έννοια της λέξης. Εγώ δεν έχω φωτοβολταϊκά, αλλά παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

  2. Θανάσης

    Πολύ ωραία! Κοιταγα και εγω το δικτυακο τοπο αυτης της εταιριας και ημουνα ετοιμος να στην αναφερω. Εργαζεται ενας γνωστος μου γιαυτην (στα μερη της Φωκιδας) τον οποιο συναντησα φετος το καλοκαιρι στις διακοπες μου. Τον ρωτησα αν κανουν οικιακες εγκαταστασεις και μου ειπε “οχι”, μετα βεβαια κοιτωντας το site ειδα οτι εκανε λαθος. Πολυ απλα τα παρουσιαζει ο τυπος στο μηνυμα (για την διασυνδεση σε δικτυο λεω), ας ελπισουμε να ειναι πραγματι τοσο απλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.