Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Serenity

Η σειρά λεγόταν Firefly. Είναι η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει γυριστεί ποτέ. Και την κόψανε πριν καν ολοκληρώσει τη σαιζόν. Τι να πει κανείς;
Από τότε πολλοί fan έχουν ζητήσει να συνεχιστεί η σειρά, στο τέλος βγήκε σε dvd, όλο και περισσότεροι τη γνώρισαν, τη λάτρεψαν, τη γνώρισαν σε φίλους που τη λάτρεψαν και αυτοί. Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν που να είδε τη σειρά και να μην τη θεώρησε αυτομάτως κορυφαία.
Μετά από όλα αυτά, γυρίστηκε ταινία. Ακούστηκαν πολλά, ότι θα είναι τριλογία, ότι μπορεί μετά να συνεχιστεί η σειρά… Μακάρι. Ό,τι από τα δύο και να γίνει θα είμαι ευτυχισμένη.
Η ταινία τώρα.
Με λίγα λόγια είναι πολύ καλή. Είναι καλογυρισμένη, έχει ωραία πλοκή, στέκεται και χωρίς να έχει δει κανείς τη σειρά, οι χαρακτήρες είναι οι γνωστοί σε εμάς τους fan, έχει το ίδιο χιούμορ που έχει και στη σειρά, μας έλυσε διάφορες απορίες (ας πούμε τι είχαν κάνει στη River, ποιοί την κυνηγούσαν και γιατί) και γενικά πήραμε τη δόση μας!
Στα αρνητικά να πω πως δεν μας έλυσε το θέμα του παπά (και ούτε σκοπεύει προφανώς) και πως αν δεν έχει δει κανείς τη σειρά, όπως και να ‘χει, χάνει κάτι. Δεν γνωρίζει το υπόβαθρο, τι έχουν περάσει όλοι αυτοί μαζί, τη σχέση του Μαλ με την Ινάρα, του γιατρού με την Κέιλι, του πιλότου με τη γυναίκα του. Όπως είπα στέκεται η ταινία κι έτσι, αλλά είναι πολύ καλύτερη αν έχει δει κανείς τι έχει προηγηθεί.
Έχω δει επεισόδια που ήταν ανώτερα της ταινίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα επεισόδια ήταν αριστουργήματα. Η ταινία είναι πολύ καλή.
Φυσικά στα αρνητικά να προσθέσω το γεγονός πως ούτε τη σειρά μας έδειξε ποτέ η ελληνική τηλεόραση, ούτε τα dvd φέρανε φυσικά, αλλά όπως βλέπω ούτε την ταινία θα δείξουνε. Κι ας έχει στο IMDB 8.1/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.