Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ένας δεκαπεντάχρονος στο ταχυδρομείο…

Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο καθημερινά, όταν κάνουν διάλειμμα από το διάβασμα για τις εξετάσεις, τους βάζω πολλές φορές δουλειές και κάνουν. Συνήθως είναι δουλειές μέσα στο σπίτι, καμιά φορά όμως έχω και εξωτερικές δουλειές.

Προχτές λοιπόν ήθελα να στείλω κάτι γράμματα με το ταχυδρομείο. Ναι, το κάνω ακόμα! Είναι κυρίως βέβαια γράμματα ή δέματα που στέλνω λόγω των Συνταγών. Έτσι και τώρα είχα να στείλω κάτι πραγματάκια σε κάποιες κοπέλες που κέρδισαν σε ένα διαγωνισμό. Ήταν 8 φάκελλοι και ζήτησα από τον Γιώργο να πάει να τους στείλει. Το αγόρι βεβαίως δέχτηκε, μα είχε μια απορία:

“μαμά, το γραμματόσημο πού μπαίνει;”

Και τότε συνειδητοποίησα το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πόσο μεγάλη είμαι! χαχαχαχα Το παιδί όχι μόνο δεν είχε στείλει ποτέ του γράμμα, δεν ήξερε καν πού μπαίνει το γραμματόσημο! Κάθησα λοιπόν και του εξήγησα πού γράφουμε το όνομα του αποστολέα, πού του παραλήπτη (αν και αυτά τουλάχιστον τα ήξερε) και πού βάζουμε το γραμματόσημο. Αισθάνθηκα λίγο σα να εξηγούσα πώς δούλευε το γραμμόφωνο, το αναλογικό τηλέφωνο, τι είναι η κασσέτα και το floppy disc χαχαχαχα. Μετά λοιπόν από αυτή την προετοιμασία, πήγε όντως στο ταχυδρομείο να στείλει τα γράμματα.

Όταν γύρισε τον ρώτησα αν όλα πήγαν καλά. Φυσικά και είχαν πάει καλά, δεν ήταν δα και τίποτα δύσκολο. Μόνο ένα μικρό πραγματάκι τον δυσκόλεψε:

“πώς στο καλό κολλάει το γραμματόσημο;”

Αυτό δε το είχα σκεφτεί! Στάθηκε ο Γιώργος μπροστά στην ταμία, με τα γράμματα και τα γραμματόσημα μπροστά του και προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα! Δεν ήταν αυτοκόλλητα, δεν είχαν από πίσω χαρτάκι που ξεκολλάει για να κολλήσουν μετά στο γράμμα, τι στο καλό κάνουμε;;;;; Στο τέλος τον είδε η ταμίας και του εξήγησε τι πρέπει να κάνει. Εγώ μόνο που σκέφτομαι τι θα πέρναγε από το μυαλό της βλέποντας έναν νεαρό να παλεύει με ένα γραμματόσημο, λύνομαι στα γέλια.

Βέβαια, μετά από λίγο ψάξιμο, συνειδητοποιώ ότι κανείς δε σκέφτεται πως υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει πώς κολλάει το γραμματόσημο. Ακόμα και οδηγίες στο wikihow που βρήκα, όλες λένε πώς βάζεις τα στοιχεία παραλήπτη και αποστολέα, πού κολλάς το γραμματόσημο, αλλά όχι και το ΠΩΣ.

ΜΕ ΣΑΛΙΟ παιδιά μου. Με σάλιο… (στο πίσω μέρος του ε; μη σαλιώσετε όλο το γραμματόσημο! )

 

Υ.Γ. Αυτό ήταν ένα ποστ σφήνα ανάμεσα στα ωραία, ταξιδιωτικά ποστ του Κωνσταντίνου. Θα έχουν και συνέχεια, αναμείνατε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.