Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Λόγω μέσης τους τελευταίους μήνες δεν έχω κάνει σχεδόν τίποτα. Τα απολύτως απαραίτητα στο μαγείρεμα (και αν), ούτε εργαστήριο ούτε τίποτα. Άντε στο τσακίρ κέφι, όταν μπορώ κάτι λίγο, βγάζω τα πινελάκια μου και κάνω έναν πίνακα. Σιγά σιγά συνέρχομαι βέβαια, αλλά ακόμα αποφεύγω οτιδήποτε υπάρχει περίπτωση να με κουράσει ή να με ταλαιπωρήσει.

Κάποια στιγμή ήρθε η Ιωάννα όμως και μου είπε πως θα κάνει η τάξη της παζάρι για να μαζέψει χρήματα και να τα δώσει σε 2 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μήπως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι για να το πουλήσουν;

Στην αρχή λέγαμε να φτιάξουμε δεντράκια ξύλινα. Έψαξα και βρήκα διάφορες ιδέες, αλλά στο τέλος αναγκάστηκα να τις ξεχάσω όλες, καθώς δε γινόταν να μείνω στο εργαστήριο ούτε για τις πιο απλές από αυτές. Βρήκα όμως μια τέλεια ιδέα που απαιτούσε ελάχιστο χρόνο στο εργαστήριο και μετά λίγη ζωγραφική. Φετούλες ξύλου ζωγραφισμένες για στολίδια. Το μόνο που έπρεπε να γίνει είναι να κόψουμε ένα κλαδί σε λεπτές φέτες, να τις τρίψουμε λίγο και μετά να τις ζωγραφίσω. Χάρηκα πάρα πολύ και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα.
2016-12-01-18-57

Μετά βρήκα μια ακόμα ωραία ιδέα (τι καλό πράγμα που είναι το Pinterest) για στολίδια / σκουφάκια από μαλλί. Πολύ εύκολα να γίνουν, ακόμα και όταν είσαι ξάπλα! Τα έδειξα μάλιστα στην Ιωάννα και ενθουσιάστηκε και αυτή και κάθισε και έφτιαξε κάμποσα.

2016-12-01-18-55

Είχαν μεγάλη επιτυχία στο παζάρι.

Αυτά που κρατήσαμε για το σπίτι τα κρέμασα πάνω στα λαμπάκια μας στον τοίχο.

2016-12-10-10-20

Μετά, επειδή την ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα τη ζωγραφική, αξιοποίησα και κάτι άλλα ξυλάκια που είχαμε, κομμάτια στην ουσία άχρηστα, και έκανα διαφορετικά στολίδια.

2016-12-19-09-52

Αυτά δεν είναι για κρέμασμα, τους φτιάξαμε κάτι σαν ξύλινα ποδαράκια, να μπορούν να σταθούν όρθια.

Πραγματικά ευχαριστιέμαι πάρα πολύ τα πινελάκια μου 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.