Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τόκυο: διάφορα

Πέρα από αυτά που έγραψα μαζεμένα, κάναμε και άλλα.

Το παλάτι του Αυτοκράτορα

Μια μέρα έβρεχε όλη κι όλη και αυτή την περάσαμε περπατώντας έξω από τον κήπο του Αυτοκρατορικού παλατιού. Νομίζαμε πως θα μπορείς να μπεις τουλάχιστον μέσα στον κήπο, αλλά όχι. Είναι το παλάτι με τον κήπο του, γύρω από αυτό υπάρχει τάφρος και γύρω από την τάφρο υπάρχει ένα δασάκι στο οποίο μπορείς να περπατήσεις. Δύο φορές το χρόνο μόνο επιτρέπεται να μπεις στον κήπο (κάπου κοντά στην Πρωτοχρονιά), και τότε ίσως είσαι και τυχερός και δεις και τον Αυτοκράτορα στο μπαλκόνι του. Ωραία είναι όμως έστω και απ’ έξω, σα να έχεις πάει στην εξοχή.

Η Ιωάννα γεμάτη αυτοθυσία κρατάει την ομπρέλα για να βγάλω εγώ φωτογραφία..

Ωραίες δεν είναι οι διάφανες ομπρελίτσες για τη βροχή;;

Η είσοδος στο παλάτι, κλειδαμπαρωμένη.

The Galaxy experience

H Samsung θέλοντας να ανακτήσει μερίδιο αγοράς στην Ιαπωνία (που γενικά προτιμούν τα προϊόντα της Apple με μεγάλη διαφορά), έστησε ολόκληρο κτήριο αφιερωμένο στο Galaxy s8 και τις δυνατότητές του με το virtual reality. Δεν ήμουν μαζί τους, αλλά οι άλλοι 3 τυχαία πέσανε στο κτήριο αυτό και πέρασαν ώρες διασκέδασης με το “Γκαλάκσι” (όπως το λένε εκεί).

Και snowboard!

Επειδή δε το χορτάσανε, συνεχίσαμε την εμπειρία με παιχνίδια VR στο σπίτι του Στιούαρτ που έχει το αντίστοιχο Playstation. Εκεί τη μια φορά ήμουν κι εγώ και είχε πολύ πλάκα!

Godzilla!

Φυσικά στην Ιαπωνία ο Γκοτζίλας (!) είναι λατρεμένος. Υπάρχει στο διαδίκτυο μέχρι και πλάνο για να δεις όλους τους Γκοτζίλες της πόλης. Ο πιο διάσημος ίσως όμως πλέον είναι το κεφάλι του Γκοτζίλα που υπάρχει πάνω από κτήρια στην περιοχή Shinjuku. Έγινε ένας μεγάλος κινηματογράφος εκεί, που είναι ταυτόχρονα και εταιρεία παραγωγής ταινιών και η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι (φαντάζομαι το μαντέψατε) ο Γκοτζίλας. Οπότε ποιός καλύτερος τρόπος διαφήμισης από το να βάλουν πάνω στο κτήριο και έναν τεράστιο Γκοτζίλα σε πραγματικό μέγεθος (οκ, το κεφάλι του μόνο…). Μάλιστα μαζί με τον κινηματογράφο άνοιξε και ξενοδοχείο εκεί που προσφέρει δωμάτια με θέα τον Γκοτζίλα (και όχι μόνο. Για τους πολύ φανατικούς έχει όλα τα καλά, γλυκά με θέμα τον Γκοτζίλα, δωμάτια με θέμα τον Γκοτζίλα, γενικώς διακόσμηση με θέμα τον Γκοτζίλα). Από τις 7 το απόγευμα και κάθε ακριβώς της ώρας, ο Γκοτζίλας παθαίνει μια παράκρουση, βρυχάται και βγάζει λέιζερ από το στόμα του. Δεν κρατάει πολύ, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το να είσαι εκεί εκείνη την ώρα, καθώς ξεκινάει και παίζει μουσική από τα μεγάφωνα στο πεζοδρόμιο και από εκεί ακούς και τους βρυχηθμούς επίσης.

One thought on “Τόκυο: διάφορα

  1. Koyan

    Γλυκά με θέμα τον Γκοζίλα. Σιγά τα ωά. Αυτοί το έφτιαξαν το 2015. Στα ελληνικά στρατά όσοι έχουν πάει μετά το 1950 λένε ότι τα μαγειρεία βγάζουν φαγητά με γκοτζίλα κάθε μέρα.
    (Όταν εμείς σερβίραμε γκοτζίλα, αυτοί ακόμα έτρωγαν το ψάρι ωμό)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.