Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Παρίσι – Pomze

Στο Παρίσι φάγαμε σε διάφορα μέρη. Δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα για τη γαλλική κουζίνα, με κυριότερο φυσικά τα άψητα κρέατα. Αυτό το διαπιστώσαμε κι εμείς, όταν την πρώτη μέρα ζήτησε ο Κωνσταντίνος μια εξαιρετικά καλά ψημένη μπριζόλα -σχεδόν καμμένη είπαμε- και είδαμε το πιάτο που μας φέρανε. Ήταν πράγματι σχεδόν καμένο απ’ έξω. Όμως μόλις το έκοβες… κόκκινο το ζουμάκι έτρεχε από μέσα!

Δεν μπορώ να πω ότι έφαγα ούτε ιδιαίτερα καλά, ούτε ιδιαίτερα άσχημα. Δοκίμασα ένα τερίν σολομού όπου νόμιζα ότι δεν θα μου αρέσει, αλλά με διέψευσε (να’ταν κι άλλο), δοκίμασα και τάρτα σοκολάτας που νόμιζα ότι θα με ενθουσιάσει και με άφησε ψιλοαδιάφορη. Έφαγα πάπια και τάρτες και τυρί ροκφόρ που δεν έμοιαζε με κανένα που έχω δοκιμάσει εδώ (πολύ νόστιμο). Έμαθα επίσης ότι οι Έλληνες είναι πλέον πρώτοι στην κατανάλωση τυριού και αφήσαμε τους Γάλλους πίσω. Είμαι σίγουρη πως η οικογένειά μας το πέτυχε αυτό!

Όμως την καλύτερη εμπειρία φαγητού, την είχα στο εστιατόριο Pomze. Μου το είχε συστήσει ένας φίλος από πριν και μόνο που είχα δει το site τους, μου έτρεχαν τα σάλια.

Είναι εστιατόριο που αγαπάει τα μήλα. Κάθε είδους και κάθε μορφής. Ό,τι σερβίρουν, ορεκτικό, φαγητό, γλυκό ή ποτό, έχει μέσα μήλο. Μια που εγώ αγαπάω την προσθήκη φρούτων στα φαγητά έτσι κι αλλιώς, δεν ήθελα να χάσω αυτή την ευκαιρία.

Έτσι το Σάββατο ξεκινήσαμε να φάμε το μεσημεριανό μας εκεί. Ένας όμορφος και ζεστός χώρος με διακόσμηση -τι άλλο- μήλα.  Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή. Και ο κατάλογος ήταν στα αγγλικά αλλά και όλοι εκεί μίλαγαν αγγλικά. Πρόβλημα κανένα.

Για ορεκτικό πήρα το “Nest of warm feta cheese with honey apples and aragula”. Ξέρω φέτα βρήκα να πάρω στη Γαλλία; Όμως ήταν τόσο νόστιμο και επίσης κάτι που μπορείς να φτιάξεις και στο σπίτι! Ο Κωνσταντίνος από την άλλη πήρε το “Normandy cider marinated sardines”, κάπως πιο ριψοκίνδυνο πιάτο, αλλά επιβεβαιώνω πως η σαρδελίτσα (που ήταν μεγάλο φιλέτο δηλαδή όχι μικρή σαρδέλα) είχε αρωματιστεί από το μήλο και ήταν εξαιρετική.

Ως κύριο πιάτο διαλέξαμε και οι δύο το “Duck breast with apple sauce and seasonal vegetables”, πιάτο εξαιρετικά γευστικό. Φιλετάκια πάπιας μυρωδάτα, ζουμερά και πεντανόστιμα.

Για τελείωμα φάγαμε γλυκάκι φυσικά. Ο Κωνσταντίνος που ήθελε όπως πάντα κάτι με σοκολάτα διάλεξε το “Calvados cream chocolate fondant with coffee ice cream”. Έξτρα σοκολατένιο και το παγωτό είχε πραγματικά γεύση καφέ.  Εγώ διάλεξα το “Strawberry and caramelised apple cheese-cake”. Ίσως το πιο νόστιμο cheese cake που έχω φάει ποτέ. Αχ μόνο που τα θυμάμαι όλα αυτά, μου τρέχουν τα σάλια.

Τα συνοδεύσαμε όλα αυτά με ένα μπουκάλι cider. Το ήπιαμε όλο! Ελαφρύ, φρουτώδες, ελαφρώς αφρίζον. Μας το σύστησε η κοπέλα εκεί. Έχουν φυσικά μια πολύ μεγάλη ποικιλία. Στο τέλος μας πρόσφεραν και κάτι σαν μπυρομηλάδα, που ήταν εξαιρετικά ωραία, αλλά είχαμε πιεί τόσο πολύ ήδη που δεν αντέχαμε άλλο.

Ήρεμη μουσική, όμορφος χώρος, καλό φαί και πολύ ποτό. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται κανείς για να είναι ευτυχισμένος!

Όσο για την τιμή, είναι ελαφρώς ακριβό, αν και για τα μέτρα της Γαλλίας μάλλον θα το έλεγα κανονικό. Εάν πάει κανείς καθημερινή, μπορεί να επωφεληθεί από την προσφορά που έχουν και να επιλέξει το μενού (ορεκτικό, κυρίως και γλυκό) για 34 ευρώ.

Η έκπληξη πάντως ήρθε στο τέλος. Εκεί που ήμασταν μόνοι και απολαμβάναμε το γλυκό μας, ακούσαμε κάποιον να μιλάει ελληνικά στο τηλέφωνο. Και να του λέει μάλιστα πως ήταν στην κουζίνα και δεν έπιανε. Πήγε ο Κωνσταντίνος αμέσως και τον βρήκε και συστηθήκαμε. Είναι έλληνας, σεφ, φρέσκος στη Γαλλία αν και όχι και τόσο στο επάγγελμα. Έχει πάει εκεί από τον Οκτώβρη και είναι πολύ ευχαριστημένος. Όπως άλλωστε κι εμείς από τα φαγητά του! Τον λένε Αριστείδη Νικολάου και αν ακούσετε για αυτόν όταν ξαναέρθει στην ελλάδα, μην παραλείψετε να πάτε. Εγγυημένα καλός!

Δύσκολο φυσικά να βρεθείτε στο Παρίσι. Αλλά εάν πάτε, εγώ αυτό το μαγαζάκι το προτείνω χωρίς καμία επιφύλαξη! Δείτε απλά το site του… μόνο μην είστε πεινασμένοι όταν το κάνετε, γιατί θα πάθετε ζημιά!

2 thoughts on “Παρίσι – Pomze

  1. Sophia

    Χμ… τώρα εγώ θα φταίω να σου στείλω τον κουβά με τα σάλια?? Χιχιχι!!!! Αλλά επειδή είσαι η καταπληκτική μου φίλη, θα κάνω κάτι καλύτερο, θα φάω γύρο με μήλα (γκουρμεδιά Μπουγατσαδούπολης!)!!!!
    ;-D

  2. philos

    Αυτά είναι ταξιδιωτικά reviews! Αψογο!
    Θα σε θυμηθώ όταν βρεθώ στο Παρίσι μιας και το εστιατόριο βρίσκεται κοντά στον τόπο εργασίας μου εκεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.