Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η πρόοδος του σπιτιού

Έχω πολύ καιρό να βάλω φωτογραφία ή να γράψω κάτι για το σπίτι. Με τις γιορτές και τις απίστευτες βροχές, έχει καθυστερήσει φυσικά (τι άλλο θα περίμενε κανείς), αν και όχι τόσο όσο άλλα σπίτια που έχουν αρχίσει το χτίσιμο μαζί με μας.
Ορίστε λοιπόν μια φωτο:
spiti
Έχουν καλουπώσει για την πλάκα του ορόφου και σήμερα (νομίζω) θα σιδερώσουν και αν όλα πάνε καλά, Δευτέρα – Τρίτη θα πέσουν τα μπετά.
Κάναμε μια βόλτα τώρα στο σπίτι, μαζί με τον αρχιτέκτονα για να αποφασίσουμε μερικά πράγματα, και μπορώ να πω πως ήδη μου φαίνεται πιο μεγάλο από ό,τι πριν. Δεν ξέρω γιατί, μόλις απέκτησε οροφή, φάνηκε μεγαλύτερο. Γενικά νομίζω θα γίνει ένα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι και είμαι ευχαριστημένη.
Φυσικά με τον αρχιτέκτονα συνεχίζουμε να έχουμε τις κόντρες μας. Δηλαδή είχε ρωτήσει εδώ και καμιά βδομάδα ο άνθρωπος τι θα κάνουμε με τον χώρο στο μπαλκόνι μας (αυτός είχε σχεδιάσει να μπούνε 5 δοκάρια από πάνω), αλλά εγώ με τη μέση μου που με έπιασε, δεν πήγα πουθενά. Έτσι χτες που βρεθήκαμε, του είπα πως θέλω ο χώρος εκεί να είναι τελείως σκεπαστός για να χρησιμοποιήται ακόμα και όταν βρέχει. Τι το θέλω τόσο μεγάλο μπαλκόνι, αν δεν μπορώ να κάτσω έξω όταν βρέχει; Αυτός ψιλοφρίκαρε, γιατί έχει ένα σχέδιο στο μυαλό του και ο σκεπαστός χώρος δεν του ταιριάζει με τίποτα. Μετά από κάμποση συζήτηση, βρέθηκε μια μέση λύση (θα γίνει σκεπαστό, αλλά η οροφή θα είναι χωνευτή στο δοκάρι και δεν θα φαίνεται από έξω) και πιστεύω όλα θα πάνε καλά.
Ξέρω πως είναι κάτι που θα μπορούσα να το έχω σκεφτεί από την αρχή και του αλλάζω τα σχέδια τελευταία στιγμή. Αλλά υπάρχουν και χειροότερα έτσι; Τουλάχιστον το είπα, πριν πέσουν καν τα μπετά.
Επίσης πρέπει να αποφασίσουμε για ένα σωρό πράγματα, αν θα χτιστεί τώρα η μάντρα ώστε να μπαζώσουν σωστά, πως και πότε θα διαμορφωθούν οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού και πόσο θα προχωρήσουμε με το υπόγειο. Όλα αυτά γιατί το budget μας είναι περιορισμένο και προέχει φυσικά να μπούμε μέσα στο σπίτι. Και με το δάνειο δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Πιστεύω τη Δευτέρα θα ξεκαθαρήσει και αυτό το πράγμα και ελπίζω πραγματικά να μη βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση μέχρι να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα.
Άντε, τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.