Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

5 βιβλία

Έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω για βιβλία που διαβάζω. Θα προσπαθήσω να τα βάλω εδώ μαζεμένα. Γενικά δεν έχω πολύ χρόνο και πολύ κέφι για διάβασμα αυτό τον καιρό, αλλά μου έρχεται σιγά σιγά. Διάβασα καλά βιβλία και υπάρχει και μια στοίβα ακόμα που περιμένει.


1. George R.R. Martin – A feast for Crows

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς A song of ice and fire. Μεγάλο και σε φάσεις κουραστικό, αλλά αξίζει. Μέχρι στιγμής η σειρά αυτή με έχει αφήσει άφωνη. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως ο συγγραφέας θυμάται όλα αυτά που έχει γράψει για τους χιλιάδες χαρακτήρες που βάζει μέσα στα βιβλία του.

Το βιβλίο αυτό ασχολείται μόνο με τους μισούς πρωταγωνιστές. Είναι τόσοι πολλοί και γίνονται τόσα πράγματα που δεν χωράνε σε έναν τόμο και ας έχει και 936 σελίδες. Έτσι μαθαίνεις πολλά, αλλά μόνο για κάποιους, ενώ για τους άλλους, μένεις με την απορία τι έχουν γίνει. Ευτυχώς τον Νοέμβριο βγαίνει το πέμπτο βιβλίο, οπότε θα λυθούν οι απορίες μας.


2. John Varley – Τitan
To πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Πολλά ναρκωτικά και μπόλικη ψυχεδέλεια, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και αρκετά καλογραμμένο. Τόσο ώστε να παραγγείλω και το επόμενο. Μια ομάδα ατόμων σε ένα διαστημόπλοιο συναντά ένα άγνωστο διαστημόπλοιο και από εκεί αρχίζουν οι περιπέτειές τους. Πρώτη επαφή εντελώς διαφορετική απ’ όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα που στην αρχή μου θύμισε λίγο το Μάτριξ. Μετά, καμία σχέση χαχα.

3. J.G. Ballard – Kingdom Come

Όχι επιστημονική φαντασία αυτή τη φορά, ούτε φάντασυ. Μια λογοτεχνική δυστοπία που όμως δεν είναι του γούστου μου. Το βαρέθηκα, σε σημεία δεν το καταλάβαινα κιόλας. Όχι λόγο γλώσσας, λόγω νοημάτων. Δεν καταλάβαινα γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο πρωταγωνιστής και τι στο καλό είναι αυτό που ζητάει στο τέλος.

Ένας διαφημιστής που έχει χάσει τη δουλειά του αναγκάζεται να πάει στα περιχωρα του Λονδίνου γιατί ο πατέρας του έπεσε θύμα ενός τρομοκράτη σε ένα εμπορικό κέντρο. Εκεί καταλαβαίνει ότι το εμπορικό κέντρο είναι το επίκεντρο της ζωής της κωμόπολης και διάφορα περίεργα αρχίζουν να συμβαίνουν όταν το πράγμα πάει να κουκουλωθεί.

Δεν κατάφερα να το τελειώσω, το άφησα στα 3/4 περίπου.

4. Robert Forward – Dragon’s egg

Γυρνάμε πάλι στην επιστημονική φαντασία και αυτή τη φορά ΚΑΛΗ και πολύ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ. Και εδώ οι γήινοι έρχονται σε πρώτη επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό. Καθώς όμως ο χρόνος για αυτούς κυλάει διαφορετικά, δηλαδή η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου μισή ώρα δική μας, η επικοινωνία μεταξύ των ειδών είναι δύσκολη.

Μια πρωτοποριακή ιδέα, δωσμένη με εξαιρετική λεπτομέρεια και επιστημονικό τρόπο, ένα καλογραμμένο βιβλίο που σου μένει και θέλεις να το ξαναδιαβάσεις.


5. Anne McCaffrey – Freedom’s Landing

Νομίζω πρέπει να έχουμε τα άπαντα αυτής της γυναίκας! Όλα τα βιβλία της είναι μεν ανάλαφρα και ευκολοδιάβαστα, αλλά έξυπνα με ενδιαφέρουσες ιδέες. Έχει φυσικά αρκετά κλισέ. Όπως ο Κινγκ χρησιμοποιεί πάντα ένα συγγραφέα, έτσι κι εδώ πάντα πρωταγωνιστής στα βιβλία της είναι μια γυναίκα που τα καταφέρνει σε αντίξοες συνθήκες. Και έχει ένα άρωμα από άρλεκιν. Η πρωταγωνίστρια (όπως συχνά γίνεται) είναι αυτή που κερδίζει τον κουλ τύπο, αφού περάσει η σχέση τους όμως από διάφορα στάδια και εμπόδια.

Παρ’ όλ’αυτά τα βιβλία της τα αγαπάω και τα διαβάζω με ευχαρίστηση και φυσικά στην παραγγελία μας ήταν μέσα και τα επόμενα βιβλία αυτού (The Catteni Sequence).

3 thoughts on “5 βιβλία

 1. Pearly

  Καινούρια στην επικοινωνία, αν και διαβάζω αρκετό καιρό το blog σας! Βασικά, χρησιμοποιώ όλα τα site σας!
  Αφορμή για να σας γνωρίσω ήταν τα…..μπαλάκια eco balls του Nigel!!!!

  Λοιπόν, αυτό που θέλω να πω τώρα είναι αυτό:
  http://www.play.com/Books/Books/4-/1497604/The-Eyre-Affair/Product.html

  1. To site στέλνει βιβλία ή ό,τι άλλο χωρίς να πληρώνεις μεταφορικά!
  2. Το βιβλίο είναι φανταστικό και πιστεύω ότι θα σας αρέσει!Έχει ήδη βγάλει 4, και το πρώτο έχει ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά απο τις εκδόσεις Πόλις,εδώ:
  http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1681791&prid=936030

  Να είστε παντα καλά και οι 4 και να (χαμο)γελάτε με την καρδιά σας όσο πιο συχνά γίνεται!

 2. Στέλλα Post author

  Σε ευχαριστούμε πολυ Pearly και για τα καλά σου λόγια αλλά και για την πρότασή σου.
  Θα μπει στη λίστα μας!

 3. Pingback: Game of Thrones | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.