Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Γενικό διακοπών

Το αρχικό σχέδιο ήταν 1 εβδομάδα Κεφαλλονιά και 2 εβδομάδες στο Σουσάκι. Μετά έγινε 2 εβδομάδες στο Σουσάκι και 1 εβδομάδα στην Κεφαλλονιά. Πιστεύαμε πως θα βρούμε εύκολα δωμάτιο μετά το 15αύγουστο… Επειδή όμως -για μια ακόμα φορά- μείναμε με τη χαρά και σπίτι δε βρήκαμε να μείνουμε, οι διακοπές μας έγιναν 3 εβδομάδες στο Σουσάκι με διάφορες εκδρομές.

Περάσαμε πολύ ωραία και χαλαρωτικά. Νομίζω το λέω κάθε χρονιά αυτό. Δεν είναι κάποια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή το Σουσάκι και μένουμε σε πολυκατοικία. Όμως τι πολυκατοικία… Είναι ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Ξυπνάς το πρωί, ρίχνεις τη βουτιά σου και μετά ανεβαίνεις για το καφεδάκι σου. Περνάς 3 εβδομάδες με 5 ρούχα και 2 μαγιώ. Έχει πολύ όμορφο βυθό και κάθε χρόνο βλέπουμε χταπόδια, σουπιές, αχινούς, καβούρια και πολλά πολλά ψάρια. Φέτος γνωρίσαμε και το θαλάσσιο ποντίκι, που είναι ένα είδος αχινού ας πούμε. Τα παιδιά έχουν παρέα πολλά πολλά παιδάκια όλων των ηλικιών και εμείς αποκτήσαμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με τους υπόλοιπους αυτή τη χρονιά και απολαύσαμε βραδιές μπιρίμπας, πολλές παρτίδες τάβλι και ακόμα περισσότερες συγκεντρώσεις στην παραλία για φαγητό. Κάποιες φορές παραγγέλναμε όλοι μαζί, άλλες έφερνε ο καθένας το μεζέ του και τρώγαμε. Κουβέντα, παιχνίδι, φαγητό και μπάνιο!

dscf6134

η θέα από το μπαλκόνι μας

Ας δούμε τα δημοφιλέστερα των διακοπών:

Θαλάσσιο παιχνίδι: βουτιές από τους ώμους. Στην αρχή από τους ώμους του Κωνσταντίνου, μετά όμως από τους ώμους όλων των μεγαλύτερων παιδιών. Όχι μόνο τα δικά μας, όλα τα μικρότερα.

dscf6126

Θαλάσσιο σπορ: καταδύσεις για κοχύλια. Ο Γιώργος και η Ιωάννα έμαθαν να βουτάνε σε αρκετά μεγάλο βάθος (τουλάχιστον 2,5 μέτρα) και να βγάζουνε κοχύλια και θαλάσσια ποντίκια (άδεια πάντα, όχι ζωντανά). Η Ιωάννα πιο εύκολα και άνετα βέβαια. Μέναμε πάνω από 30 λεπτά με τις μάσκες μας στη θάλασσα και ψάχναμε, βουτάγαμε και γεμίζαμε τη σακουλίτσα μας. Όπως είπα ο βυθός είναι πολύ ωραίος και είναι από τις φορές που ζητάω μια υποβρύχια μηχανούλα. Πιστεύω του χρόνου θα την έχω 🙂

dscf6344

Τα τέσσερα κουβαδάκια που γεμίσαμε και μερικά παραδείγματα αυτών που πιάσαμε. Το θαλάσσιο ποντίκι είναι αυτό το ασπριδερό καύκαλο που μοιάζει να έχει το σημάδι ενός αστερία πάνω του. Όταν είναι ζωντανό είναι μαλλιαρό!

Επιτραπέζιο παιχνίδι: τάβλι. Παίξαμε και μπιρίμπα, αλλά το τάβλι άναψε!!!

Παιχνίδι στον υπολογιστή: Zuma’s Revenge. Ναι παίξαμε και στον υπολογιστή. Κάτι μεσημέρια, ξάπλα στο κρεβάτι, με το λάπτοπ αγκαλιά 🙂 Μεγάλο κόλλημα το Ζούμα…

dscf6261

Γλυκό: πορτοκαλόπιτα, γλυκό Δημητρούλας και κέικ σοκολάτας. Επειδή δεν είχα μίξερ εκεί, έκανα συνταγές που θέλαν μόνο ένα μπολ και ένα ανακατευτήρι! Η πορτοκαλόπιτα έγινε το αγαπημένο γλυκό του Κωνσταντίνου, στην ίδια θέση με το εκμέκ (και αυτό λέει πολλά!!!). Ένα ταψί πρέπει να το έφαγε μόνος του 🙂

Κάπως έτσι περάσαμε τις 3 εβδομάδες. Κάναμε και εκδρομές για τις οποίες θα μιλήσω πιο αναλυτικά. Τα παιδιά στην πολυκατοικία είχαν μεγαλώσει, ένας φοβερός 6χρονος μας φώναζε θείο και θεία, μια μικρούλα 2χρονη έγινε η προστατευόμενη του Γιώργου. “Γωωγωωω” του φώναζε μια μια γλυκα κι ένα νάζι… Κι εκείνος της έκανε χαζομάρες για να γελάει και την τάιζε σταφύλι στο στόμα 🙂 Γενικά φέτος ο Γιώργος κατάφερε να έχει πολύ καλύτερες σχέσεις με όλα τα παιδιά.

Και το χάιλάιτ για τον Κωνσταντίνο ήταν βέβαια που πήγε για ψάρεμα με μια βάρκα και έναν καλό μας γείτονα. Μπορεί να μη το ψάρεψε, αλλά χταπόδι φάγαμε!

One thought on “Γενικό διακοπών

  1. Sophia

    Χοχοχοχο, δηλαδή τώρα στον Koyan μπορούμε να κάνουμε υβρίδιο γλυκό, μισό πορτοκαλόπιτα μισό τάρτα σοκολάτα!!
    ;-ΡΡΡ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.