Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Απολογισμός 2006

Για να δούμε τι έγινε μέσα στη χρονιά που πέρασε (αντίστοιχο του 2005)…

Το πιο άσχημο πράγμα που μου συνέβει ήταν η ιλαρά που πέρασα το Μάιο. Ούτε στον εχρθό μου τέτοια ταλαιπωρία. Από τότε μου έμεινε κουσούρι το ότι κουράζονται εξαιρετικά εύκολα τα μάτια μου, με πονάνε και τα νιώθω πρησμένα, ακόμα και αν έχω μόλις ξυπνήσει. Τον ήλιο δε, δεν τον αντέχουν με τίποτα…

Από την άλλη όμως είμαι σε πολύ καλύτερη φόρμα σωματικά και ψυχολογικά και κατάφερα να πάω σινεμά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο!

Εκδρομές και διακοπές δεν είχαμε πολλές. Σκάφος, κάμπινγκ, τριήμερο στη Στεμνίτσα όπου εκτός του ποταμού Λούσιου είδαμε και τη φάρμα με τα διάφορα ζώα (αυτό θυμάται ο Γιώργος πιο έντονα από όλη τη χρονιά) και μονοήμερη στην Αρχαία Ολυμπία, όπου περάσαμε πολύ καλά μια που γνωρίσαμε από κοντά τη Σοφία και πήγαμε στο μουσείο . Επίσης το πλανητάριο ήταν από τις σπουδαίες εμπειρίες της χρονιάς.
Οι καινούριες μου τρέλες και τρόποι να ξεχνιέμαι και να περνάω την ώρα μου ήταν τα λέγκο, τα σκούμπυ-ντου (έφτιαξα πολλά βραχιολάκια και μπρελόκ) και το βελονάκι (σκούφους, καπελάκια και κασκόλ – ακόμα όχι και τόσο πετυχημένα…)

Επίσης ήταν η χρονιά της μαρμελάδας. Φράουλα, βερύκοκο, κεράσι, μήλο και καρότο ήταν οι προσπάθειές μου και νικήτρια ήταν η φράουλα με διαφορά…

Ξεκινήσαμε γυμναστήριο και καταφέραμε να πάμε για 2½ μήνες. Μετά το σπίτι μας έκλεψε όλο μας το χρόνο. Πιστεύω πως από Τετάρτη θα ξαναρχίσουμε κανονικά.

Και μια που είπα σπίτι, νομίζω αυτο είναι το πιο σημαντικό όλης της χρονιάς. Μπήκαμε σπίτι μας. Μετά από πολύ κόπο, άγχος, τσακωμούς (κυρίως με μαστόρους), κακοκαρδίσματα, λάθη, καθυστερήσεις, νεύρα, τελείωσε και είμαστε πλέον στο σπίτι μας. Και μας αρέσει πάρα πάρα πολύ.

Φυσικά δεν ξεχνάω πως αποκτήσαμε καινούριο μέλος στην οικογένεια, το όμορφο σκυλάκι μας, την Κίκα. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχει γίνει υπερδιπλάσια στο μέγεθος.

Διάβασα 26 βιβλία. Δενμπορώ να διαλέξω ένα ή τρία, θα διαλέξω τα τέσσερα καλύτερα. Ήταν το Jonathan Strange and Mr Norrell της Susanna Clarke, το Commonwealth Saga (δύο βιβλία) του Peter Hamilton, το Kindred της Ocavia E. Butler και το Παιχνίδι του Εντερ του Orson Scott Card. Τα προτείνω όλα ανεπιφύλακτα.. Φυσικά είδαμε πολλές ταινίες και διάφορες σειρές, κυρίως Malcolm in the middle, Deep Space 9, doctor who, gilmore girls, 4400, heroes, Battlestar Galactica και φαντάζομαι και άλλες που δεν μου έρχονται τώρα.

Από δουλειά πήγαμε αρκετά καλά και στο τέλος της χρονιάς ο Δίανθος έγινε και προσωπική επιχείρηση. Και σε κάποια φάση βρήκαμε λίγο χρόνο και φτιάξαμε τις Κριτικές, ένα χώρο για παρουσιάσεις και κριτικές βιβλίων, ταινιών και σειρών. Οι Συνταγές της Παρέας έχουν απογειωθεί και έχει τριπλασιαστεί η επισκεψιμότητά τους (έφτασε μέχρι και 1780 unique visitors σε μία μέρα!).
Τέλος τα 15 λεπτά διασημότητας μου χτύπησαν την πόρτα και φωτογραφήθηκα και έδωσα συνέντευξη (στην φίλη μου) για το περιοδικό Diva (του Φεβρουαρίου αν ενδιαφέρεστε) και μπορεί να εμφανιστώ και στην τηλεόραση (άλλη φορά οι λεπτομέρειες).

Η Ιωάννα ξεκίνησε προνήπιο και ο Γιώργος φέτος την πρώτη δημοτικού.

Με λίγα λόγια αυτή ήταν η χρονιά που πέρασε. Οι προοπτικές είναι καλές και πιστεύω πως τώρα που ηρεμήσαμε κάπως με το σπίτι, θα περάσουμε καλά.

Ευχτυχισμένο και γεμάτο αγάπη 2007!

2 thoughts on “Απολογισμός 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.