Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ένας γάμος όλο αγάπη

Σε προηγούμενο ποστ έγραψα για το πως πήγα και έφτιαξα την τούρτα γάμου της Ναυσικάς. Όμως οι 6 μέρες που έμεινα εκεί γέμισαν από πολλά πολλά ακόμα πράγματα. Και δεν είναι μόνο αυτά που θέλω να γράψω (και να θυμάμαι), είναι και το πως όλος ο γάμος ήταν σχεδιασμένος και φτιαγμένος από τη Ναυσικά και τους καλούς της φίλους, πως τα πάντα ήταν καμωμένα με αγάπη. Και γι αυτό το τελικό αποτέλεσμα ήταν τόσο ωραίο…

Βρέθηκα λοιπόν στο σπίτι της Ναυσικάς, να φτιάχνω την τούρτα στην κουζίνα του σπιτιού της. Επειδή πέρασε πολύς κόσμος και όλοι μπαίνανε από την κουζίνα, από τη μια είχα γίνει εγώ θέαμα και με κοιτάζανε όλοι τι κάνω, από την άλλη όμως είχα και την ευκαιρία να είμαι μπροστά σε όλα όσα γίνονταν. Έτσι έμαθα πως εκτός από μόνιμη βαφή στα νύχια (που και αυτό το έμαθα φέτος), και βεβαίως ψεύτικο νύχι (πάλι καλά, αυτό το ήξερα και πιο πριν), υπάρχει και το χτιστό νύχι. Και η μανικιουριστ (σωστά τα λέω;;; ) φίλη ήταν!

Το μάθαμε και το χτιστό νύχι….

Τις μπομπονιέρες τις είχαν ήδη έτοιμες, αλλά και αυτές ήταν φτιαγμένες από τα κορίτσια. Στο μεταξύ είχα βοηθήσει κι εγώ λιγάκι, γιατί τους είχα φτιάξει ένα κουπ πατ ροδάκι με το οποίο φτιάξανε ροδάκια και στολίσανε τις μπομπονιέρες. Αυτή τη στιγμή δεν έχω φωτογραφία την μπομπονιέρα, θα την προσθέσω αργότερα, πάντως ήταν και αυτές λιτές και πανέμορφες!

Εδώ πολλές μαζί. Θα βρω και μια μόνη της να βάλω…

Επίσης ήμουν εκεί όταν έφτιαξαν τα αμυγδαλωτά που προσέφεραν στους καλεσμένους. Δεν έχω αναφέρει μέχρι στιγμής πως μαζί μου ήταν και η Ιωάννα! Η Ιωάννα ήθελε να βοηθάει όπου μπορούσε (ή και δεν μπορούσε…) και κάθησε μέχρι τις μια το βράδυ φτιάχνοντας αμυγδαλωτά! Πρώτη πηγα εγώ για ύπνο και μετά εκείνη!

Μόνο αυτή η λεκάνη θα χώραγε 7 κιλά αμυγδαλόψιχα!!!

Κάμποσα τελειωμένα αμυγδαλωτά. Μετά μπήκαν σε τούλι για να γίνουν κεράσματα.

Ήμουν εκεί και όταν κάνανε τα κορίτσια μάθημα χορού! Πως έτσι θα πηγαίνανε να χορέψουν το χασαποσέρβικο;;;

Το βασικό κορίτσια….

Ήμουν εκεί όταν ο περήφανος μπαμπάς έφερε τα κρασιά, δώρο από φίλο για το γάμο, τους κόλλησε τις ευχετήριες ετικέτες και τα ετοίμασε για να δοθούν και αυτά στους καλεσμένους (και μιλάμε για απίθανο κρασί…)

Ευτυχώς που εμείς -ως insiders- πήραμε παραπάνω κρασάκια χεχε

Το στρώσιμο του κρεβατιού βέβαια δεν έγινε στην κουζίνα, αλλά ήμουν και σε αυτό εκεί! Και αφού μαζευτήκαμε και στρώνανε τα κορίτσια και ξέστρωνε ο γαμπρός (μέχρι και το στρώμα έβγαλε σε κάποια φάση), και αφού εντάξει, στο τέλος έμεινε ευχαριστημένος και το άφησε και το ασημώσαμε όλοι και ρίξαμε και το μικράκι επάνω…

Ο γαμπρός ξεστρώνει και οι κοπέλες τραβάνε τα μαλιά τους!

…ακολούθησε τραπέζι με μπόλικο χορό και λάιβ όργανα! Γιατί οι φίλοι είναι και μουσικοί και σιγά μη λείπανε αυτοί από τη χαρά! Η Ιωάννα μου ενώ είχε δηλώσει πως δε θα χορέψει, μόλις είδε μουσικά όργανα και άκουσε κλαρίνα, σηκώθηκε και όχι μόνο δεν κάθησε κάτω σε ΟΟΟΛΗΗΗΗ τη διάρκεια, αλλά ήθελε να παίρνει και το μαντήλι να σέρνει το χορό (άσχετα αν δεν τον ήξερε…)

Πάλι καλά που άφησε τη νύφη να σύρει τον πρώτο χορό…

Και βεβαίως ήμουν εκεί στην ετοιμασία και το ντύσιμο της νύφης (έχοντας πλέον τελειώσει βέβαια την τούρτα…). Φίλη την έβαψε, φίλη την χτένισε, φίλες την ντύσανε…

Διακριτική η νύφη, διακριτικό και το μακιγιάζ της

Όλα τα κοριτσούδια βοηθάνε στο ντύσιμο!

και η Ναυσικά κοιτάει τις λεπτομέρειες…

Και μετά ακολούθησε βεβαίως ο γάμος. Η νύφη ήρθε με τον πατέρα της και την περίμεναν ξανά τα όργανα που την πήγαν μέχρι το γαμπρό που περίμενε.

Ο γαμπρός περιμένει και η Ιωάννα τους φωτογραφίζει

Και η νύφη έρχεται με τα όργανα συνοδεία

Ο γάμος έγινε έξω από την εκκλησία και ήταν όλα πανέμορφα! Στον Ησαΐα έπεσαν βεβαίως πολλά κιλά ρύζι (και κάμποσο κριθαράκι και κάνα φασόλι…).

Μα πόσο όμορφη είναι!!!

Η Ιωάννα έχει μοιράσει το ρύζι και περιμένει να ρίξει και το καλαθάκι όταν έρθει η ώρα χεχε

Μπορεί η Ιωάννα να μην έριξε το καλάθι, το έκανε όμως ο φίλος τους!

Και μετά ακολούθησε το τραπέζι, το στολισμό του οποίου είχαν επιμεληθεί και πάλι η Ναυσικά και οι φίλοι της (όπως είχαν κάνει και με το στολισμό του σπιτιού άλλωστε). Και αφού έκοψαν την φανταστική μου τούρτα (ε, να παινέψουμε και το σπίτι μας), ακολούθησε χορός μέχρι πρωίας, φυσικά με λάιβ όργανα από τους φίλους!

Συγγνώμη για το κουνημένο, από την ταραχή μου να πάνε όλα καλά με το κόψιμο της τούρτας δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφία της προκοπής!!!

Ο πρώτος χορός (μετά του γαμπρού και της νύφης βεβαίως)

Ήταν όλα τέλεια, διακριτικά, προσεγμένα, λιτά, με πολύ γούστο και κυρίως με πολλή αγάπη!
Ναυσικούλα σε αγαπάμε πάρα πολύ και σου ευχόμαστε για μια ακόμα φορά (όχι δε θα βαρεθούμε να σου ευχόμαστε) να είναι η ζωή σας πάντα έτσι γεμάτη φίλους και αγάπη και καλοπέραση, μέχρι να φτάσετε τα βαθιά γεράματα!

3 thoughts on “Ένας γάμος όλο αγάπη

  1. Julia_Dream

    Να ζήσουν τα παιδιά!! Όλα είναι πανέμορφα και πολύ προσεγμένα!! Μια ευτυχισμένη ζωή να έχουν αγαπημένοι και ερωτευμένοι!!! :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.