Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Mister Monday

Βιβλίο Φάνταζυ
Τίτλος: Mister Monday
Συγγραφέας: Garth Nix
Είχα διαβάσει τη σειρά Lirael-Sabriel-Abhorsen από τον ίδιο και είχα ενθουσιαστεί. Έτσι πήρα να ξεκινήσω και αυτή τη σειρά βιβλίων με τη γενικότερη ονομασία The Keys to the Kingdom.
Είναι ένα αρκετά καλό βιβλίο, που απευθύνεται όμως περισσότερο σε εφήβους. Είναι στο στυλ του πρώτου Harry Potter και του “Αστέρι του Βορρά” του Φίλιπ Πούλμαν (λέω μόνο τα πρώτα από αυτές τις σειρές γιατί ήταν πιο παιδικά και ανάλαφρα. Μετά βάρυναν). Θα μπορούσε να γίνει πολύ μεγάλη επιτυχία (στο κοινό που απευθύνεται πάντα), γιατί έχει όλα τα απαιτούμενα συστατικά.
Προσοχή: οι SuperSpoilerFreaks να μη συνεχίσουν το διάβασμα
Έχει τον έφηβο που από εκεί που βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, βρίσκεται να σώζει τον κόσμο, έχει μπόλικη μαγεία και άλλους κόσμους, έχει περιπέτεια και ανατροπές.
Μου αρέσουν αυτά τα βιβλία και έτσι μου άρεσε και αυτό. Δεν ενθουσιάστηκα τόσο όσο με την άλλη σειρά του, αλλά μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον για να συνεχίσω με τα υπόλοιπα βιβλία του.
Θα κάνω ένα διάλειμμα από την επιστημονική φαντασία/φάνταζυ, διαβάζοντας κάτι άσχετο και μετά θα συνεχίσω με το δεύτερο βιβλίο του.
Πάντως ο Γιώργος στον οποίο διηγήθηκα λίγο την ιστορία, ενθουσιάστηκε και περιμένει πως και τι να του πω τι έγινε σε όλο το βιβλίο. Κρίμα που δεν είναι στα ελληνικά.

3 thoughts on “Mister Monday

  1. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Grim Tuesday

  2. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Sir Thursday

  3. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Lady Friday

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.