Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διακοπές με το σκάφος

Από το 2004 μέχρι και το 2015 πηγαίναμε βόλτα ή διακοπές με το σκάφος σχεδόν κάθε χρόνο. Μπορείτε να διαβάσετε διάφορα ποστ που έχω κάνει εδώ μέσα για τις διακοπές μας με το σκάφος, ποτέ δεν ήταν και το αγαπημένο μου… Πάντα γκρινιάζω, αλλά από την άλλη πάντα περνάω και καλά. Ο Κωνσταντίνος από την άλλη το αγαπάει πάρα πολύ και αν ήταν στο χέρι του νομίζω θα ήθελε να περνάει κάθε καλοκαίρι εκεί (για να μην πω να μένει εκεί μόνιμα…)

Τα μακρυκάνικά μου (άλλες φορές με και άλλες φορές χωρίς εμένα…). Χρόνια τώρα τραβάμε την ίδια πόζα και χαίρομαι πολύ!!!!!

Φέτος, με την όλη κατάσταση, ό,τι σχέδιο και αν είχαμε κάνει για το καλοκαίρι χάλασε. Και δεν αισθανόμασταν καλά με οποιοδήποτε πλάνο. Κάπως έτσι όχι μόνο ήρθε η πρόταση να κάνουμε μια εβδομάδα διακοπές με το σκάφος (μακριά απ’ όλους), αλλά και τη δέχτηκα… Ο μπαμπάς μου δέχτηκε και αυτός να μας κάνει τον καπετάνιο, κι έτσι ξεκινήσαμε οι 5 μας μια ωραιότατη βόλτα στον Αργοσαρωνικό.

Ξεκινήσαμε από τον Γαλατά και περάσαμε από την Ερμιόνη, την Ύδρα, τη Δοκό, τις Σπέτσες, το Πόρτο Χέλι και διάφορα άλλα κολπάκια χωρίς όνομα στη διαδρομή.

Κολυμπήσαμε πολύ, κάναμε τις βουτιές μας, γνωρίσαμε καινούριες φίλες…

Η Ιωάννα την πέρασε φίνα μέσα σε μια κουλούρα, με την πορτοκαλάδα και το σταυρόλεξό της, ενώ οι άλλοι λύναμε slitherlink, διαβάζαμε βιβλία ή απλώς δεν κάναμε τίποτα άλλο πέρα από το να αγναντεύουμε τη θάλασσα.

Εννοείται πως δεν ήταν όλα ρόδινα. Περάσαμε 1-2 βράδια που δεν κοιμηθήκαμε από το κούνημα ή τον αέρα, κάτι μεσημέρια σε τρελή ζέστη, το φαγητό ήταν διαφορετικό απ’ ό,τι τρώμε συνηθως (κονσέρβες, σβαν και έτοιμα μείγματα δεν μπαίνουν συνήθως στο σπίτι μας..) και βεβαίως ο χώρος είναι περιορισμένος και είναι εύκολο να βαρεθείς… Η Ιωάννα τις τελευταίες δυο μέρες δεν έβλεπε την ώρα να φύγουμε.

Το άλλο άσχημο για μένα ήταν τα σκουπίδια που είδαμε στη θάλασσα. Ειδικά σε έναν κόλπο στη Δοκό είχε τόσο πολύ σκουπίδι που δε μπορούσες να κολυμπήσεις. Τα νερά σαν παραδεισένια λίμνη και η επιφάνεια και η ακτή μέσα στο πλαστικό και το σκουπίδι… Βγήκαμε με τον Γιώργο και μαζέψαμε 4 σακούλες σκουπιδιών και ήταν σα να μη την αγγίξαμε…

Όμως στο σύνολο περάσαμε ωραία. Και το λέω αυτό εγώ που γενικά δεν είμαι φαν. Κατάφερα να βγάλω τη δουλειά από το μυαλό μου από την πρώτη στιγμή και δε τη σκέφτηκα καθόλου όλη την εβδομάδα. Βγήκαμε εντελώς από τη ρουτίνα μας, είδαμε πολύ ωραία μέρη, περπατήσαμε στις Σπέτσες και την Ύδρα, ταΐσαμε τα γαϊδουράκια, κολυμπήσαμε σε απίστευτα νερά, μαυρίσαμε, αράξαμε, ξεκουραστήκαμε και βεβαίως ήμασταν μακριά από τουρίστες.

Χαίρομαι πολύ που το κάναμε αυτό το ταξίδι εντέλει 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.