Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Άλλο ένα ποστ για την κατασκήνωση

Ε, ναι. Μου λείπουν και μόνο για αυτά μπορώ να γράφω, είναι γεγονός!

Ορισμένα πράγματα λοιπόν που έμαθα ή είδα χτες:

  1. Η Ιωάννα δεν ήταν απλώς φιναλίστ στα καλλιστεία. Από όσα κορίτσια έλαβαν μέρος, τα 8 ισοφάρισαν και έγινε κλήρωση. Άρα, όπως είπε ο Γιώργος, μόνο λίγη τύχη της έλλειπε!
  2. Η αρχηγός φωνάζει την Ιωάννα “η μελλοντική αρχηγός”. Τι άλλο να πω εγώ; Έχει μάθει φυσικά τα πάντα για το πως λειτουργεί η κατασκήνωση, επιβλέπει τους εργάτες, μπαίνει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να της πει τίποτα (την καλοδέχονται και ζητάνε αγκαλιά και φιλί μάλιστα). Εάν προσθέσεις το γεγονός ότι έχει καταφέρει να της στρώνουν το κρεβάτι, να την χτενίζουν, να την ταΐζουν, τότε μπορώ να πω με βεβαιότητα πως, αντί να προσαρμοστεί αυτή στην κατασκήνωση, προσάρμοσε όλους τους άλλους στα μέτρα της! Τυπικό human being δηλαδή.
  3. Η Ιωάννα έχει βρει υποκατάστατο μητέρας στην αρχηγό. Την ακολουθεί παντού, είναι συνέχεια αγκαλιά, πάει στο γραφείο της… Και έχει τη σύνεση να ακούει όταν της λέει, ας πούμε, οτι έχει δουλειά και πρέπει να περιμένει. Κάθεται και περιμένει. Οπότε έχει κερδίσει!
  4. Ο Γιώργος παρότι έφυγαν οι φίλοι του από την κατασκήνωση (μα είναι χαζά τα παιδιά, εγώ το λέω), δεν το κουνάει από εκεί. Παίζει, ζωγραφίζει (του πήγαμε και δεύτερο μπλοκ), διαβάζει και περνάει μια χαρά. Αρκετή ώρα την περνάει με το βιβλίο του Τριβιζά για τις διακοπές. Όλοι στην κατασκήνωση λένε: “όλο διαβάζει αυτό το παιδί! Επιστήμονας θα γίνει!”. Από που το πήρε άραγε αυτό με το διάβασμα, απορώ 🙂
  5. Η αρχηγός (που είναι συμπαθέστατη), διαβάζει μόνο επιστημονική φαντασία! Μπορεί και να έχουμε βρει μια μελλοντική φίλη!
  6. Ο Γιώργος μας είναι πολύ ευαίσθητο παιδί, γεγονός που μας φοβίζει λίγο.  Φυσικά περνάει καλά και χωρίς προβλήματα, όλοι λένε ότι είναι το πιο ήσυχο παιδί, διασκεδάζει κάνοντας αυτά που του αρέσουν, οπότε το ξεπερνάμε!
  7. Η Ιωάννα αγαπάει τον Παντελή (και φυσικά θα τον παντρευτεί όταν μεγαλώσουν)! Ο Παντελής πάει πέμπτη δημοτικού, ξέρει να κάνει ένα σωρό φιγούρες μπρέικ ντανς και είναι το κακό παιδί της κατασκήνωσης, αφού φωνάζει και βρίζει. Έτσι είναι. Τα κακά παιδιά βγάζουν γκόμενες!
  8. Για μια ακόμα φορά νιώσαμε περήφανοι, όταν η αρχηγός μας είπε πως τα παιδιά μας είναι καταπληκτικά, ευγενικά, ακούν, μιλάνε σωστά ελληνικά (μεγάλη εντύπωση της έχει κάνει αυτό) και μακάρι να είχε 150 τέτοια παιδιά!
  9. Η παράσταση ήταν πάρα πολύ καλή. Είχε ένα κομμάτι οικολογικό με θέμα τον Ταΰγετο (το οποίο είχε γράψει μια κοινοτάρχισσα και φαίνεται η αγάπη της για τη φύση) και το δεύτερο είχε θέμα τη βρώμα στο πέτρινο σπιτάκι 🙂 Πολύ γέλιο! Και στο τέλος φυσικά είχε τραγούδι και χορό, κάτι που κάνουν κάθε βράδυ. Μα τι χάλια που περνάνε αυτά τα παιδιά! Φαΐ, παιχνίδι, ξάπλα και χορό όλη μέρα! Είναι φυσικό να θέλουν να φύγουν 🙂
  10. Τέλος να πω ότι η κατασκήνωση μας κοστίζει ακριβά! Κάθε βράδυ βγαίνουμε έξω μια που δεν έχουμε παιδιά! Χωρίς πλάκα, περνάμε δεύτερο μήνα του μέλιτος εδώ, βγαίνουμε τα βράδια, βλέπουμε φίλους, διαβάζουμε, πάμε μικρές εκδρομές, τρώμε έξω… Κανονικό φαγητό δε θυμάμαι από πότε έχω να μαγειρέψω! Μου λείπουν τρομερά, αλλά αν πω ότι κακοπερνάμε, θα είναι μεγάλο ψέμα!

3 thoughts on “Άλλο ένα ποστ για την κατασκήνωση

  1. Sophia

    XAXAXA, σκεφτείτε λοιπόν που θα πάμε να φτωχύνουμε λίγο και αύριο!!!!! Έτσι, δηλαδή, για να μην χάνετε την σειρά σας!!!!!
    ;-D

  2. aremare

    Τα ίδια και γώ.
    Τα παιδιά στην κατασκήνωση,μου λείπουν τρελλά,
    δευτερος μηνας του μελιτος όχι.Ειμαστε καλά μόνοι αλλά οχι και
    τίποτα τρέλλες!!
    Τέλεια τα παιδάκια σας, να’ναι καλά!
    Εμένα η μεγάλη μου εχει πρόβλημα,και με ζητάει, αν και ειναι παιδί,που εχει εμπειρίες με εκδρομες και διανυκτερευσεις μόνη της ( λόγω σκι, το χειμώνα , σε σύλλογο ορειβατικό ),
    λέει ότι δεν της αρεσει…τι να πω ..δικαίωμα.

  3. Στέλλα Post author

    aremare έχω δει παιδιά να φεύγουν για διάφορους λόγους. Παιδιά που δεν έχουν συνηθίσει χωρίς γονείς, παιδιά που προτιμούσαν να παίζουν στο playstation, παιδιά που δεν άντεχαν να είναι σε πρόγραμμα… Σίγουρα έχουν το δικαίωμα να μην τους αρέσει για τον οποιοδήποτε λόγο. Και το όλο θέμα είναι να περνάν καλά. Πιστεύω πως ο κάθε γονιός (θα έπρεπε να) ξέρει το παιδί του, οπότε μπορεί να καταλάβει τι δεν πάει καλά και εάν δεν το θεωρήσει αρκετά σοβαρό, να προσπαθήσει να μεταπείσει το παιδί (γιατί νομίζω τους κάνει καλό η εμπειρία αυτή). Όμως εάν δει ότι δεν γίνεται ή ότι το παιδί πραγματικά δεν περνάει καλά, τότε… καλύτερα να γυρίσει. Δεν είναι τιμωρία η κατασκήνωση…
    Στη δική μας πάντως έχουν φύγει πάρα πολλά παιδιά. Να μη σου πω τα μισά έχουν φύγει… Κρίμα.
    Όσο για το μήνα του μέλιτος… εμείς είμαστε και σε μέρος που προσφέρεται. Μπανάκια κάθε μέρα, βόλτες στην παραλία κλπ. Μεθαύριο όμως… τα κεφάλια μέσα και για μας! χαχα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.