Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το φαγητό και το παγωτό

“Πάντα υπάρχει χώρος για παγωτό”

Παρότι δεν είναι καμιά λαϊκή παροιμία ή καμιά ρήση, είναι μια από τις πιο σωστές φράσεις. Κάτι που ακούς από μικρούς και μεγάλους, ειδικά μετά από ένα λουκούλειο γεύμα, όπου ενώ έχουνε πραγματικά σκάσει από το φαγητό, έχουν γύρει στην καρέκλα τους και χαΪδεύουν την γεμάτη κοιλιά τους, η οικοδέσποινα τους ρωτάει ευγενικά εάν θέλουν ΚΑΙ παγωτάκι. Και ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει χώρος ούτε για μια σταγόνα νερό, “πάντα υπάρχει χώρος για παγωτό”.

Στην οικογένειά μας είναι μια από αυτές τις ιστορίες από την παιδική μας ηλικία που οι μαμάδες και οι γιαγιάδες αρέσκονται στο να διηγούνται σε όλους (κάνοντάς σε λίγο ρεζίλι). Είχαμε σκάσει μικρά από το φαγητό και η γιαγιά μου είχε αγοράσει και παγωτάκια. Νόμιζε πως μετά από τέτοιο γεύμα δεν θα μπορούσαμε να το φάμε, οπότε θα το άφηνε για το απόγευμα, αλλά η αδερφή μου πετάχτηκε βιαστικά και αναφώνησε “χωλάει, χωλάει”.

Όμως ποιά είναι η επιστημονική εξήγηση αυτού του παράξενου φαινομένου; Πως γίνεται το παγωτό να χωράει εκεί που τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να κατέβει;

Έχουμε την εξήγηση από δύο οχτάχρονα:

Εξήγηση νο. 1 (από τον Γιώργο)

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Έχουμε δυο στομάχια. Ένα για το φαγητό και ένα για το γλυκό-παγωτό. Ακόμα και αν γεμίσει το πρώτο μέχρι σκασμού, το δεύτερο είναι πάντα άδειο. Άρα φαγητό μπορεί να μην μπορούμε άλλο, γιατί δεν χωράει, παγωτό μπορούμε πάντα, γιατί χωράει άνετα!

Μόνο κάνα δυο φορές έχει πει ότι έφαγε τόσο πολύ που το φαγητό πήγε και στο στομάχι του γλυκού. Φανταστείτε πόσο είχε φάει!

Εξήγηση νο2. (από τον Δημήτρη)

Και πάλι τα πράγματα είναι απλά. Το φαγητό όταν το τρώμε, πέφτει στο στομάχι μας σα βράχια. Το ένα βραχάκι πάει πάνω στο άλλο, μέχρι που το στομάχι μας δεν χωράει άλλο βραχάκι.

Το γλυκό-παγωτό από την άλλη, όταν το τρώμε λιώνει και πάει στο στομάχι μας υγρό. Και φυσικά χωράει πάντα, γιατί γεμίζει τα κενά που έχουν αφήσει τα ανομοιόμορφα βραχάκια.

Άντε. Σήμερα ήταν ΚΑΙ επιμορφωτική η βόλτα σας εδώ. Εσείς μήπως έχετε άλλες εξηγήσεις για το περίεργο αυτό φαινόμενο;

One thought on “Το φαγητό και το παγωτό

  1. Aspa

    Ψηφίζω την εξήγηση Νο 2 επειδή την έχω ακούσει σε σεμινάριο Time Management! Δε μιλούσαν βέβαια για παγωτό αλλά για χρόνο και πώς πρέπει να διευθετούμε το χρόνο μας έτσι ώστε να υπάρχει πάντα χώρος για τα σημαντικά πράγματα! Σχετικό link:

    http://www.synergyinstituteonline.com/detail_article.php?artid=319

    Πάντως όποιος κι αν είναι ο λόγος κι εμείς εδώ έχουμε πάντα χώρο για παγωτό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.