Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το πρώτο δοντάκι

Χτες, την ώρα του σχολείου, η Ιωάννα έβγαλε το πρώτο δοντάκι της.

Δεν κουνιόταν και πολύ καιρό. Ο οδοντίατρος μας είχε πει πολλές φορές, ότι όταν κουνηθεί το δοντάκι, να προσέχουμε πάρα πολύ να μην το ζορίσουμε να βγει, να μην το πειράζει, να φροντίσει να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα δοντάκια της Ιωάννας είναι πολύ πιεσμένα μεταξύ τους και φοβάται πως εάν βγει νωρίς το παλιό δοντάκι, τα υπόλοιπα θα απλωθούν και όταν βγει το καινούριο θα βγει εντελώς στραβά.

Το είχαμε πει πάμπολλες φορές και το τονίσαμε ξανά όταν άρχισε να κουνιέται το δοντάκι. Όμως παιδάκι είναι… Εκεί που έτρεχε, έβαλε τη μπλούζα στο στόμα της, κάπως πιάστηκε η μπλούζα στο δόντι και… σχεδόν το ξερίζωσε. Από κει και πέρα το κρατήσαμε όσο γινόταν. Όμως δεν είχαμε και πολλά περιθώρια, μια που κουνιόταν πολύ πλέον.

Έτσι από εχτές έχουμε ένα κουτσοδόντικο κοριτσάκι. Και έχει τρομερή πλάκα!

5 thoughts on “Το πρώτο δοντάκι

  1. Aspa

    Συγχαρητήρια!!!
    Άντε και στα δικά μας. Η φίλη της Εβελίνας έχει βγάλει 5 δοντάκια, και η ίδια ούτε ένα – και ανυπομονεί!

  2. Στέλλα Post author

    Και στα δικά σας και στα δικά σας! Ε, το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Ο Γιώργος έβγαλε τα δύο πρώτα στο νήπιο, ενώ ξέρω και παιδιά που πήγαν και δευτέρα για να αλλάξουν δοντάκια. Μικρή είναι ακόμα, θα έρθει και η σειρά της! Πάντως την καταλαβαίνω, γιατί και η Ιωάννα ανυπομονούσε και τώρα είναι ενθουσιασμένη. Πηγαίνει συνέχεια στον καθρέφτη και κάνει γκριμάτσες :). Χτες είχε πάρει μια ρόγα σταφυλιού και κοιταγόταν στο τζάμι του φούρνου να δει εάν χωράει στο κενό 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.