Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Αφωνία

Από χτες λόγω μιας λαρυγγίτιδας (που δεν είναι ακριβώς λαρυγγίτιδα εντέλει), ο γιατρός διέταξε πλήρη αφωνία.

Έτσι κυκλοφορώ τώρα με μπλοκάκι και στυλό στο χέρι, χτυπάω πράγματα για να με προσέξουν, κάνω διάφορα νοήματα και ό,τι καταλάβουν οι άλλοι κατάλαβαν.

Μήπως μαζί με τα αγγλικά και τα γαλλικά στο σχολείο, θα έπρεπε να μας μαθαίνουν και τη νοηματική;

Εντέλει για να κατανοήσεις πλήρως τι περνάει κάποιος άλλος, πρέπει οπωσδήποτε να το πάθεις κι εσύ. Το ίδιο είχε συμβεί και όταν τα παιδιά ήταν μωρά και τα πήγαινα βόλτα με το καροτσάκι. Μονο έτσι μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πόσο δύσκολο είναι να μετακινηθεί κάποιος με καροτσάκι. Τα πεζοδρόμια είναι ή ανύπαρκτα ή πολύ ψηλά χωρίς ράμπα για εύκολο ανέβασμα ή κατέβασμα και φυσικά με αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω τους έτσι ώστε όχι καροτσάκι, αλλά ούτε σκέτος πεζός δεν περνάει.

Τότε έλεγα πως θα έπρεπε να αναγκάζουν όλους τους ανθρώπους να κυκλοφορήσουν για 3 μέρες τουλάχιστον με καροτσάκι, ώστε να καταλάβουν τι γίνεται, πόσο επικίνδυνο είναι  και να φέρονται καλύτερα από εκεί και πέρα. Τώρα λέω πως όλοι θα έπρεπε να ξέρουμε τη νοηματική, για να μπορούμε να συνενοούμαστε με τον κόσμο που δεν μπορεί να μιλήσει. Και ίσως να έπρεπε να κυκλοφορήσουμε για λίγο με δεμένα μάτια, για να κατανοήσουμε τι παιρνούν οι τυφλοί. Αν υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα στο σχολείο, θα γινόμασταν λίγο καλύτεροι άνθρωποι πιστεύω.

One thought on “Αφωνία

  1. l' esprit de l' escalier

    Πόσο συμφωνώ μαζί σου.
    Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να γίνουμε για λίγο διάστημα γέροι. Και μετά θα βλέπαμε αν μετά θα ακούγονταν όλα αυτά (τα άξια να ντραπεί κανείς για λογαριασμό όλων των 25άρησων-45άρηδων της χώρας) που ακούστηκαν ως σχόλια όταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου συμβούλεψε τους ηλικιωμένους σε ένα γηροκομείο να κάνουν σεξ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.