Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διαμαρτυρία για το τσίρκο

Στην Αυστρία έχει βγει νόμος που απαγορεύει τη χρήση άγριων ζώων στο τσίρκο. Μετά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, στις 1.1.2005, μια ανώνυμη, μη Αυστριακή, επιχείρηση τσίρκο κατέθεσε διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι ο νόμος της Αυστρίας εμποδίζει την άσκηση των δραστηριοτήτων της.

Έτσι τώρα η ευρωπαϊκή επιτροπή επιδιώκει την κατάργηση του Αυστριακού νόμου. Μια τέτοια απόφαση θα σήμαινε όχι μόνο η Αυστρία θα πρέπει να αποδυναμώσει τη νομοθεσία της, αλλά επίσης ότι πιθανά θα απαγορευτεί σε άλλες χώρες της ΕΕ να εγκαθιδρύσουν μια σχετική απαγόρευση άγριων ζώων στα τσίρκο, έστω και αν έχουν γίνει βήματα προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Αν αισθάνεστε κι εσείς όπως εγώ για τη χρήση άγριων ζώων στο τσίρκο, για την κακομεταχείρηση και τα βασανιστήρια που περνάνε, έτσι ώστε εμείς να τα βλέπουμε να κάνουν κάτι τόσο αντίθετο στη φύση τους, κάντε μια βόλτα από αυτή τη σελίδα, διαβάστε τι λέει και υπογράψτε.

One thought on “Διαμαρτυρία για το τσίρκο

  1. vasvoe

    εγώ την “υπέγραψα” μεν διαδικτυακά αλλά πρέπει να πω ότι με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο πώς φέροντια στα ζώα παρά αν τα βάζουν να κάνουν ακροβατικά. Στην Ελβετία τα ζώα τα φροντίζουν πολύ στο τσίρκο και γι αυτό και πάμε κάθε χρόνο. Για τις άλλες χώρες όμως είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο και ότι τα ζώα τα κρατάνε σε άθλιες συνθήκες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.