Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το αγαπημένο μου ζώο

Την προηγούμενη εβδομάδα με έπιασε η κυρία του Γιώργου και με ρώτησε: ποιό είναι αυτό το ζώο που έχει μια λάμπα για κεφάλι; Με έπιασε κάπως απροετοίμαστη μπορώ να πω και δεν ήξερα τι να απαντήσω… Μου είπε λοιπόν πως αυτό της έλεγε ο Γιώργος για αγαπημένο του ζώο και φυσικά αυτή δεν το δέχτηκε.

Όταν πήγαμε σπίτι τον ρώτησα τι ακριβώς εννοούσε. Μου είπε λοιπόν: θυμάσαι εκείνο το ψάρι στο Νέμο που είχε μια λάμπα στο κεφάλι του για να πιάνει τα ψάρια; Ναι, το θυμόμουν… με έπιασαν τα γέλια και ψιλοφρίκαρα κιόλας, γιατί απ’ όλα τα ζώα του κόσμου ο γιός μου αποφάσισε πως το αγαπημένο του είναι αυτό το φρικιαστικό πράγμα που έχει δει μια φορά στη ζωή του. Και αν δεν μπορούσε να γράψει για αυτό, μια που δεν ήξερε καν το όνομά του και η κυρία του δεν το είχε δεχτεί, ήθελε να γράψει για τους τυφλοπόντικες!!!!

Παρότι λοιπόν εγώ είχα δακρύσει από τα πολλά γέλια με αυτά που άκουγα και παρότι μου φαινόταν απίστευτα αδιανόητο να θέλει να γράψει για αυτό το ψάρι, του βρήκα στο ίντερνετ πληροφορίες και του τις μετέφρασα, ώστε να μπορέσει να γράψει κάτι σωστό και ολοκληρωμένο, που η δασκάλα του δεν θα μπορούσε να απορρίψει.

Ορίστε λοιπόν η έκθεση που έγραψε ο Γιώργος (εγώ απλώς του είπα τις πληροφορίες. Επίσης εδώ είναι με διορθωμένα τα ορθογραφικά λάθη)

Το αγαπημένο μου ζώο

Το αγαπημένο μου ζώο είναι ψάρι και λέγεται “Angler fish” (στα ελληνικά δεν μεταφράζεται).

Το “Angler fish” είναι καφέ ή μαύρο σαν το σκοτάδι που το περιτυλίγει. Μοιάζει με μπάλα του μπέιζμπολ με πτερύγια και έχει δόντια μεγάλα, σουβλερά και λεπτά.

Αυτό το ψάρι ζει στα πολύ πολύ βαθιά και τρέφεται με μικρότερα ψάρια. Το θηλυκό είναι μεγαλύτερο από το αρσενικό, δηλαδή το θηλυκό είναι δεκαπέντε εκατοστόμετρα και το αρσενικό δύο. Το θηλυκό έχει ένα μεγάλο εξόγκωμα στο κεφάλι κάτω από τα ρουθούνια σαν καλάμι ψαρέματος που φωτίζει για να έρχεται η τροφή του.

Το αρσενικό προσκολλάται στο θηλυκό για να γεννήσει. Μου αρέσει επειδή το κεφάλι του είναι αστείο και άγριο ταυτοχρόνως. Το είδα στο Νέμο και σε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή.

Υ.Γ. Θα σας δώσω φωτογραφία όταν έχω εκτυπωτή.

One thought on “Το αγαπημένο μου ζώο

  1. Sophia

    XAXAXAXA!! To ψάρι λέγεται “Ψαράς” για τον αυτό λόγο, πρέπει να είχαμε δει και ένα ντοκυμαντέρ μαζί το καλοκαίρι με τον Γιώργο αν θυμάμαι καλά, που το είχε (εγώ βασικά κουτούλαγα και μισοκοιμόμουνα, άκουγα μόνο, αυτός και έβλεπε) το ΣΚΑΪ με τα πιο παράξενα ζώα του πλανήτη. Μα τι λες όμως, θα ένιωθες καλύτερα αν διάλεγε τίποτα γατάκια και άλλα ζουζουλιάρικα πράγματα? Τουλάχιστον διάλεξε εντυπωσιακά!!!
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.